Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Salget af luksussmykker stormer frem i USA

Både smykkeproducenterne Tiffany og Signet Jewellery øger salget af luksussmykker
Både smykkeproducenterne Tiffany og Signet Jewellery øger salget af luksussmykker

Den amerikanske smykkebranche viser gode takter efter første kvartal, hvor både Tiffany og Signet Jewelers er kommet overraskende positivt gennem året første tre måneder. Det skriver epn.dk.

Tiffany, der er verdens andenstørste producent af luksussmykker, oplevede sin største endagsstigning i næsten to år på 8,6 pct., efter samtidig at have opjusteret forventningerne til hele året. Tiffany venter dermed nu en indtjening per aktie på 3,55-3,45 dollar mod før 3,35 til 3,45 dollar per aktie. De øgede positive udsigter kommer efter en overraskende stærk stigning i salget på 15 pct. fra året før til 761 mio. dollar i første kvartal. Det er samtidig langt bedre end det ventede salg på 703,9 mio. dollar.

– Mærket blomstrer. Forbruget af luksusvarer har været helt oppe at ringe i nogen tid, og det viser ikke tegn på at dø ud. Der er mange detailkæder i luksussegmentet som klarer sig ganske godt, udtaler Matt Arnold, analytiker hos Edward Jones, til Bloomberg News.

Den justerede indtjening per aktie landede efter de første tre måneder på 67 cent, mod de ventede 57 cent.

Også for Signet Jewelers var der overraskende solid fremgang i første kvartal. Selskabet landede en indtjening på 87 cent per aktie mod analytikerestimatet på 73 cent per aktie, og Signet lukkede i plus 5,1 pct.

Kilde: Epn.dk.