Det amerikanske mediekonglomerat Condé Nast, der blandt andet tæller udgivelser som Vogue, Vanity Fair og GQ, har netop taget første skrift mod en fremtidig adresse i World Trade Center, der er under opbygning på Ground Zero i New York.

Bestyrelsesformand for Condé Nast Si Newhouse underskrev nemlig i går ifølge en artikel i Vogue lejekontrakten på mere end 300.000 kvadratmeter i det ikoniske byggeri, der forventes færdigt mod slutningen af 2014.

De amerikanske udgaver af Condé Nast-publikationerne Vogue, GQ, Glamour og Vanity Fair vil alle blive produceret fra adressen World Trade Center 1, hvor koncernen kommer til at optage en tredjedel af skyskraberen – fra 21. til 40. etage.

Lige nu er bygningen 66 etager høj, og den forventes ved sin afslutning af være den højeste bygning i den vestlige hemisfære.

"Tingene har bestemt forandret sig ganske betydeligt – ikke kun for Condé Nast, men for hele byen. Vi håber, at Condé Nast – endelig samlet under et tag – kan blive katalysator for en genfødsel af New Yorks downtown," sagde Si Newhouse.