Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nyt dansk magasin kombinerer heste og high fashion

Til juni udkommer The Horse Rider's Journal med masser af heste- og livsstilsstof.
Til juni udkommer The Horse Rider's Journal med masser af heste- og livsstilsstof.

På torsdag udkommer nyeste skud på stammen fra Malling Publications. Redaktionen bag modemagasinet Cover har nemlig gennem længere tid barslet med en ide, som redaktionschef Chris Pedersen fortæller nærmere om til FashionForum.dk:

”Vi har gennem et stykke tid kigget hestemagasiner igennem, og vi kan se en stigende interesse for heste. Både Stella McCartney og Phoebe Philo rider, men der er ingen fagmagasiner, der har taget livsstilsvinklen til sig,” siger han.

Og det laver folkene bag Cover i Malling Publications nu om på med The Horse Rider’s Journal. Første nummer udkommer til juni, og her giver blandt andre Emilie Martinsen, der nyligt overtog de 90 pct. af aktierne IC Companys, som Friheden Invest sidder på, sit besyv med. Emilie Martinsen er springrytter og har aldrig tidligere givet interview.

”Det er et megascoop, for hun fortæller også om at vokse op så tæt på IC Companys,” siger Chris Pedersen.

The Horse Rider’s Journal er allerede inden første udgave blevet taget godt imod. Magasinet bliver distribueret i 20 lande, fra Australien og Japan til Schweiz og Norden, og udkommer i sagens natur på engelsk med danske oversættelser bagerst i bladet.

Chris Pedersen fortæller, at The Horse Rider’s Journal adskiller sig fra andre hestemagasiner ved også at fokusere på kulturelementet i ridesportens og de firbenede dyrs univers.

”Magasinet henvender sig til folk, der interesserer sig for kunst og kultur – og for heste, selvfølgelig. Der ligger en enorm dyb håndværkstradition omkring mange elementer af hestesport – tænk bare på sadlen,” siger redaktionschefen, der understreger den tætte forbindelse mellem netop dette håndværk og modeverdenen:

”For 150 år siden startede Hermès jo som sadelmagere, og man kan stadig genkende referencer fra ridesporten i deres tasker. Det samme med Guccis bidsler,” siger han.

Malene Malling, der er forlagsdirektør på Malling Publications, bliver chefredaktør på det nye magasin, hvor blandt andre Frederik Bjerregaard, Susanne Madsen og Rachael Morgan er blandt bidragyderne til første nummer. Magasinet kommer til at koste 79 kr.