Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Design Incubator - Nu skal dansk mode vækstes

Med Design Incubator giver Modezonen og Kopenhagen Fur modevirksomheder mulighed for gratis vækst.
Med Design Incubator giver Modezonen og Kopenhagen Fur modevirksomheder mulighed for gratis vækst.

Din virksomhed har nu mulighed for at blive en af fem, der kan deltage i projektet Design Incubator – seks måneders gratis eksperstyret udviklings- og netværksarbejde med det formål at styrke forretningen.

Dansk mode skal vokse sig endnu stærkere. Derfor har Modezonen i samarbejde med Kopenhagen Fur netop lanceret projektet Design Incubator – et projekt, der skal hjælpe fem etablerede danske modevirksomheder til yderligere vækst.

Kristine Sele Sørensen, der er projektmanager på Modezonen, fortæller, at projektet i første omgang er et forsøg:

“Der er tale om et pilot-projekt på et halvt år. Det første halve år med Design Incubator skal give branchen svar på, om tilførelsen af ekspertviden og netværk kan bidrage til at give ambitiøse designdrevne virksomheder et løft, der gør dem bedre rustet i den internationale konkurrence og interessante i øjnene på investorer,” forklarer hun.

Hun fortæller, at forløbet videre skal give svar på, hvilke formater og værktøjer, der giver det bedste resultat, når viden på sigt skal forankres i virksomhederne:

“Håbet fra Modezonen og Kopenhagen Furs (der er samarbejdspartner på projektet, red.) side er, at flere store designvirksomheder har lyst til at indgå i partnerskabet.”

Målet er nemlig, at Design Incubator-projektet efter de første seks måneders forsøgsperiode skal udmønte sig i et fysisk vækstmiljø med flere mode- og designvirksomheder tilknyttet.

I første omgang giver udviklings- og netværksprojektet Design Incubator fem danske modefirmaer mulighed for gratis at udvikle deres forretning. Så har din virksomhed vækstambitioner, bør du skynde dig at sende en ansøgning om at deltage i projektet, ansøgningskriterierne finder du nedenfor:

MODEZONEN OG KOPENHAGEN FUR INVITERER…
 
Fem danske modevirksomheder får nu en eksklusiv mulighed for at styrke forretningen gennem et koncentreret 6 måneders udviklings- og netværksforløb, Design Incubator, hvor de bedste danske og internationale ekspertkompetencer tilknyttes.

Er din virksomhed én af de fem, der skal have denne unikke mulighed, så har I nu chancen for at komme i betragtning. Udvælgelseskriterier fremgår nedenfor.

Design Incubator har Kick Off den 15. juni 2011 – og frist for ansøgning er den 30. maj 2011.

Udfyld ansøgningsskemaet (link nedenfor) og send ansøgningen til:

Danish Fashion Institute
Kronprinsensgade 13, 4
1114 København K
Att.: Modezonen – Design Incubator

Ansøgningen vil blive behandlet i fortrolighed af et admission board bestående af repræsentanter fra projektholderne samt erfarne branchefolk. Virksomheden vil modtage svar senest en uge før Kick Off og skal derfor være klar til at deltage i Kick Off den 15. juni og mentor-dag den 21. el. 22. juni.

For yderligere information kontakt: Kristine Sele Sørensen på kristine@danishfashioninstitute.dk eller 22901527

Admission-kriterier

For at komme i betragtning, bør virksomheden opfylde følgende kriterier:

– Etableret designdrevet virksomhed, der producerer dame- eller herretøj elleraccessories
– 5-10 kollektioner lanceret med succes på hjemmemarkedet
– Formuleret forretningsplan – være afklaret om selskabets idé "hvad”, men     mangler måske et ”hvordan”
– Et brand i udvikling
– Repræsenteret på Copenhagen Fashion Week
– Internationalt vækstpotentiale og vækstambitioner
– Arbejder med/bruger pels eller har ambitioner om det
– Åben over for fremmedkapital
– Vilje til at dele læring med projektet og den øvrige modebranche

Bag projektet står:

Kopenhagen Fur og Modezonen i samarbejde med Dansk Erhverv

Design Incubator er skabt på baggrund af en vision om at løfte succesfulde designere op på et niveau, der gør dem internationalt konkurrencedygtige og interessante for potentielle investorer. Design Incubator er resultatet af et samarbejde mellem Kopenhagen Fur og Modezonen og er første fase i et planlagt større projekt, hvor ambitionen er at skabe et fysisk vækstmiljø med flere mode- og designvirksomheder tilknyttet.