Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Så er starten gået til Den Gyldne Pelsnål 2011

Senest i juni skal studerende have indleveret deres kvalifikationsdesigns til Kopenhagen Fur.
Senest i juni skal studerende have indleveret deres kvalifikationsdesigns til Kopenhagen Fur.

Starten er gået til konkurrencen om Den Gyldne Pelsnål 2011. Senest i begyndelsen af juni skal studerende fra de danske designskoler nemlig have indleveret deres kvalifikationsdesigns til Kopenhagen Fur.
 
Patrizia Venturelli Christensen, der er marketing director hos Kopenhagen Fur, forventer, at der bliver indsendt masser af bidrag til konkurrencen:
 
”Flere og flere ansøger. Det er kun tredje år, konkurrencen kører i netop denne her form (konkurrencen har eksisteret i 13 år, red.). Men der plejer at komme mange ansøgninger,” siger hun.

Stigende interesse
Den Gyldne Pelsnål uddeles i tre kategorier: beklædning, accessories og homewear, og Patrizia Venturelli Christensen fortæller, at der særligt inden for accessorieskategorien er stigende interesse at spore:
 
”Beklædning er jo konkurrencens klassiske kategori, men der er øget søgning til accessories,” fortæller hun. Det er imidlertid svært at danne sig et overblik over søgningen, før efter deadline.
 
”Det er jo kun studerende på sidste år af deres bachelor eller på kandidatdelen af deres uddannelse, der må deltage. Lige nu sidder mange sidsteårsstuderende med deres afgangsprojekter – det betyder, de har enormt travlt. De er pressede, så vi forventer mange indleveringer i sidste øjeblik.”

Paris i præmie
Er man blandt de udvalgte – tre i hver kategori – og løber man desuden med et af de blot tre eftertragtede trofæer, kan man foruden ære og pelsnål glæde sig over at skulle en tur på modemesse i Paris. Præmien inkluderer nemlig i år et rejselegat på tre dage til Paris inklusiv to dages entre til den internationalt anerkendte messe Premiere Vision, herunder besøg på Le Cuir (pels/læder) og Mod A’Mont (tilbehør).
 
”Messen er en rigtig god mulighed for at blive inspireret til, hvordan man kan kombinere pels med tekstil, der er meget brugbar viden at hente omkring, hvordan man kan integrere pels og andre materialer.”

Vinderne præmieres desuden med en uges praktikophold hos en udvalgt erhvervsvirksomhed.
 
Ønsker du at deltage i konkurrencen, og er du sidsteårsstuderende på en SU-berettiget designuddannelse, skal du senest 3. juni indsende dit kvalifikationsdesign til Kopenhagen Fur.
 
Læs mere om Den Gyldne Pelsnål her.
 
Priserne overrækkes den 6. oktober 2011.