Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Rige kinesere sender luksusaktier i vejret

Den voksende nyrige kinesiske befolkning vil fortsat løfte afsætningen og påvirke kurserne positivt.
Den voksende nyrige kinesiske befolkning vil fortsat løfte afsætningen og påvirke kurserne positivt.

Adskillige luksusbrands er kommet stærkt gennem krisen, og der er gode penge at hente i investeringer i multinationale luksusproducenter. Den voksende nyrige kinesiske befolkning vil fortsat løfte afsætningen af varerne og dermed påvirke kurserne positivt. Det skriver Dagbladet Børsen.

Til et typisk teselskab i den fine del af det indre Beijing skal der helst stå en Louis Vuitton-taske ved siden af stolen, og der skal helst sidde et Cartier-ur på de tynde kinesiske arme. Bedst er det, hvis halsen holdes varm af et Burberry-halstørklæde.

Statussymboler
Vestlige luksusbrands er et af de vigtigste statussymboler i den stærkt voksende klasse af nyrige kinesere, og er man snu, kan man bruge denne tendens til at lave en god investering. Aktiekurserne for selskaber bag de luksuriøse produkter har generelt haft det rigtig godt det seneste år. Det skriver dagbladet Børsen.

Eksempelvis er engelske Burberry steget med 91,5 pct., franske Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) med 35,3 pct. og schweiziske Richemont med 34 pct. Og der kan fortsat være gode afkast at hente, hvis kineserne bevarer begejstringen for den vestlige luksus. Og det er der ikke noget, der umiddelbart skulle hindre. Tværtimod.

Fra 15 til 44 pct.
En nyligt publiceret rapport fra kapitalforvalteren CLSA, der kalder sig Asiens ledende uafhængige kapitalforvalter, vurderer, at Kina i løbet af de næste 10 år vil gå fra 15 pct. til 44 pct. af verdensmarkedet for luksusvarer. Kina vil dermed blive luksusbranchens største nationale marked i verden, og branchens omsætning i landet forventes at stige fra 67 mia. kr. i 2010 til 551 mia. kr i 2020 svarende til godt 0,6 pct. af Kinas BNP. Og denne udvikling kan blive en guldgrube for investorer i luksusbranchen, mener man hos flere investeringsforeninger.

Kilde: Dagbladet Børsen