Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Christian Scherfig fortsætter i den kreative branche

Christian Scherfig stopper i Dansk Design Center. Her fortæller han FashionForum.dk om sine fremtidsplaner.
Christian Scherfig stopper i Dansk Design Center. Her fortæller han FashionForum.dk om sine fremtidsplaner.

Christian Scherfig meddelte i april sin opsigelse som adm. direktør i Dansk Design Center (DDC) efter seks år på posten. Christian Scherfig fortæller til FashionForum.dk, at tiden er inde til nye faglige udfordringer:

”Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg har behov for at gå nye veje arbejdsmæssigt. Min primære opgave i DDC var at sikre økonomisk genopretning og et større strategiskifte. Det er sket, og jeg føler, at jeg har fuldendt min mission – jeg har ikke mere at tilføre jobbet nu,” uddyber han.

Jobskifte, men ikke erhvervsskifte
Christian Scherfigs fremtidige arbejdsplaner befinder sig dog stadig inden for samme branche – den kreative – men helst i en virksomhed af mere kommerciel karakter end DDC:

”Jeg savner at arbejde med noget, som er 100 pct. kommercielt,” siger Christian Scherfig og deler sine tanker om et fremtidige job med FashionForum.dk:

”Jeg tror stadig meget på hele designsagen og kan med sikkerhed sige, at jeg søger en lederstilling i en design- eller mediebaseret virksomhed. Det er der, min interesse og mine kompetencer ligger,” understreger han.

Beslutningen om at opsige stillingen har været under opsejling i et års tid. Den har derfor ingen relation til den forløbne uges mediestorm, hvor direktøren kritiseres i en større medarbejderundersøgelse fra DDC, forklarer han:

”I mit job som direktør har jeg skulle træffe nogle valg, blandt andet for eksempel en større fyringsrunde, og det er naturligvis aldrig populært hos medarbejderne. Men det er en del af jobbet.”

Bestyrelsen i DDC har valgt at fritstille Christian Scherfig med udgangen af april, hvorefter design- og innovationsdirektør Merete Brunander midlertidig overtager Christian Scherfigs stilling som adm. direktør for DDC.

Christian Scherfig holder afskedsreception på Danmarks Design Center den 11. maj kl.15, hvor alle er velkommen.