Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kopier koster branchen dyrt

Advokaterne Delacour Dania og konsulentbureauet Group Confidence inviterer til mødet ’Stop Piraterne’.
Advokaterne Delacour Dania og konsulentbureauet Group Confidence inviterer til mødet ’Stop Piraterne’.

Ingen kan se sig fri for at blive kopieret. Alle – fra den internationale koncern til designerens enkeltmandsvirksomhed – udsættes nemlig for plagiering, og det betyder, at de danske modevirksomheders udviklingsomkostninger går op i røg.

”Det er et problem,” siger Jan Jarlbæk, manager for Group Confidence, til FashionForum.dk.

Advokatfirmaet Delacour Dania og efterforsknings- og rådgivningsvirksomheden Group Confidence inviterer derfor modevirksomheder og andre interesserede til åbent gå-hjem-møde om piratkopiering.
 
“Det er kombinationen af juridisk ekspertviden og operativ efterforskning, der er det unikke. Sidstnævnte vil kunne underbygge de sager, som skal føres ved domstolene,” siger Jan Jarlbæk, men understreger dog, at problemet skal løses gennem forskellige tiltag:

”Der er ikke en løsning på problemet, men ved fortsat at udvikle fremmende indsatser kan vi sammen gøre det mindre attraktivt at involvere sig i piratkopiering.”

Plagiering koster modebranchen dyrt
Group Confidence har ikke konkrete tal på det antal af danske virksomheder, som plagieres hvert år. Men konsekvensen er tydelig:

”Plagiering koster mange virksomheder store summer i tabt indtjening og tab af image. Det sidste i kraft af, at kopivarerne ofte er af meget ringe kvalitet,” fortæller Jan Jarlbæk.

Særligt de mindre virksomheder er udsatte, da piratkopiering direkte kan true virksomhedernes eksistens. Men mange mindre virksomheder opgiver dog at indlede en retssag, da flere ikke har de påkrævede ressourcer til at gennemføre en.

”Det er vigtigt, at også de små virksomheder gør en indsats mod plagiering, da de faktisk har gode muligheder for at gribe effektivt ind på en måde, som også er en god forretning for virksomheden,” påpeger advokat Johnny Petersen fra Delacour Dania og forsætter:

”Vi har valgt at lægge arrangementet nu, da sommeren nærmer sig og dermed også tiden for markeder med udendørs salg af tøj – heraf importeret piratkopieret tøj. Så det er nu, der skal fokus på problemet.”
 
Juridisk bistand og efterforskning skal bekæmpe piraterne
På mødet præsenteres nye muligheder mod handlen med kopivarer. Præsentationen vil især lægge vægt på, at den rette advokathjælp kombineret med målrettet efterforskning er en effektiv løsning på problemet.

Som talere er bl.a. repræsentanter fra SKAT og Patent- og Varemærkestyrelsen inviteret.
SKAT er en naturlig deltager, da de er direkte involveret i arbejdet mod import af kopivarer. De ligger dermed inde med såvel statistik som et internationalt overblik, hvilket giver deltagerne en bredere indsigt i problemstillingen.
 
Københavns Kommune er samarbejdspartner på arrangementet, og deltagerne har derfor også mulighed for at spørge ind til kommunens tiltag på området.

Tid: Tirsdag d. 10. maj 2011, kl. 14: 30 – 17:00
Sted: Delacour Dania, Langebrogade 4, 1411 København K
Pris: Gratis
Tilmelding: Frist for tilmelding er den 3. maj 2011 – send en mail til Sarine Tychen, sty@delacourdania.dk