Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Tøjet bliver først dyrere - og så billigere

Høj efterspørgsel på bomuld får priserne til at stige - men næste år falder de igen, spår Commerzbank.
Høj efterspørgsel på bomuld får priserne til at stige - men næste år falder de igen, spår Commerzbank.

Tøjproducenterne er hårdt presset af rekordhøje bomuldspriser, og det smitter af på tøjprisen. Tyske Commerzbank maner dog til ro: Priserne står til at falde kraftigt næste år. Det skriver Business.dk.

Tøjbutikkerne er presset af rekordhøje bomuldspriser, og regningen sender de videre til forbrugerne. Men nu ser det ud til, at der kan anes et prisfald i horisonten.

I en ny analyse skriver tyske Commerzbank, at den store efterspørgsel formodentlig vil være med til at holde fastholde priserne på det nuværende høje niveau indtil udgangen af 2011. Men herefter vurderer banken, at det vil gå den anden vej.

Lige nu er det ganske enkelt en underproduktion i bomuldsindustrien, der presser priserne. Der bliver ikke simpelthen ikke dyrket nok bomuld.

Baggrunden for de ekstremt høje bomuldspriser skal findes i en række faktorer. En årsag er, at der efter krisen atter er kommet gang i tøjproduktionen i Kina – en anden er, at både Australien og Pakistan har været ramt af omfattende oversvømmelser, hvilket har ødelagt afgrøderne.

Men den situation ser nu ud til at være ved at vende. Commerzbank vurderer, at bomuldsproduktionen står foran en forøgelse på otte procent, og at det vil være nok til at få handelsprisen kraftigt ned.

Det vil dog tage et stykket tid, før det i sig selv får indflydelse på prisen i butikkerne. Men billigere, det bliver det.

Kilde: Business.dk