Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kineserne fylder ved årets pelsauktion

Kopenhagen Fur inviterer FashionForum.dk indenfor til verdens største pelsauktion.
Kopenhagen Fur inviterer FashionForum.dk indenfor til verdens største pelsauktion.

Mænd i klynger iført mørkt jakkesæt. Mobilerne gløder og computeren er tændt tidligt fra morgenstunden. En kinesisk mand rækker et bundt dollarsedler videre til sin kollegas hånd. Stemningen er god, men intens. 

I Kopenhagen Furs kantine afslører morgenritualet, at de besøgende er kommet langvejs fra – te i glas med tilhørende nudler i små kinesiske skåle. Kun FashionForum.dks udsendte må ty til kaffemaskinen denne tidlige fredag morgen.

FashionForum.dk går ind i Kopenhagen Furs store auktionshal, hvor kinesiske forretningsmænd sidder på rækker og ivrigt prøver at blive hørt. Desperat vifter mændene med deres købenummer og udbryder kinesiske gloser for at fange hammerslagerens opmærksomhed. 

Salen er hel mørk, og man mister hurtigt fornemmelse af tid og rum – budskabet er klart: Her er auktion!

Verdens største pelsauktion

Dørene blev åbnet for auktion fredag d. 8. april hos verdens største pelsauktionshus Kopenhagen Fur.

Søren Jespersen, ansvarlig for dansk pressekontakt hos Kopenhagen Fur, fortæller til FashionForum.dk:

”Med over 600 besøgende får auktionen i år det højeste antal besøgende nogensinde. Heraf er størstedelen kinesiske mellemhandlere.”

Kina er det vigtigste marked inden for pels, understreger Søren Jespersen. 80 pct. af Kopenhagen Furs salg går til Kina, hvor en stor del af det kinesiske opkøb eksporteres videre til Rusland og Europa. 

”Her er det klart minkpels, som har købernes interesse. Vi ser en tendens til, at det især er de lyse skind, som pelsproducenterne indkøber. Det falder tilbage på, at pels som aldrig før er stærkt inde i det internationale modebillede,” siger Søren Jespersen.

Dyre dyr
Søren Jespersen fortæller, at Kopenhagen Fur skal sælge minimum fem millioner skind under ugens auktion.

Organisationen forventer, at den samlede omsætning for hele auktionen vil lande på omtrent to milliarder kroner med en gennemsnitspris på lige under 400 kroner pr. skind. Det er højere end nogensinde før.

”Sidste år solgte vi skind for 29.000 i sekundet og havde en årsomsætning på 7 mia. Det er en støt stigning fra vores omsætning på 4 mia. i 2009, som tydeligvis var præget af finanskrisen,” siger Søren Jespersen.

På pelsauktionens femte og sidste dag var omsætningen helt oppe på 30.000 kroner i sekundet. De danske minkavlere solgte minkskind for i alt 2,072 mia. kr. Det er første gang, at omsætningen kommer over 2 mia. kr. på blot én auktion. Pelsindustrien har nået nye højder.

Kopenhagen Fur afholder fem auktioner årligt og sidder på 60 pct. af verdens pelsmarked. På verdensplan afholder fire lande pelsauktioner med Finlands pelsauktion som næststørst og derefter Nordamerika.

Dørene lukkes og FashionForum.dk følges ud. Kantinen åbnes op på ny og ud strømmer duften af soja og ris. Det er tid til frokost. Kopenhagen Fur plejer sine besøgende godt ud fra sandheden – glade kunder giver god forretning. For som Søren Jespersen stolt fortæller:

”I år forventer vi en omsætning på 8 mia. Det er rekord.”

Læs også:

Historisk højt prisniveau på pelsauktion

Udskældt pelsindustri forventer rekordauktion