Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danske skind 20 pct. dyrere end gennemsnittet

Den netop overståede pelsauktion rundede for første gang et salg på 2 mia. kr. - og de danske skind var dyrest.
Den netop overståede pelsauktion rundede for første gang et salg på 2 mia. kr. - og de danske skind var dyrest.

På fem dage har danske minkavlere solgt minkskind til en værdi af 2,072 mia. kr. Det er første gang, at omsætningen kommer over to milliarder på blot én auktion. Milliardsalget har båret præg af solid efterspørgsel fra hele verden, oplyser Kopenhagen Fur.

Danske minkavlere oplever i øjeblikket et marked i vækst båret af en stadigt voksende kinesisk økonomi. Samtidig er klassiske pelsmarkeder som Rusland og Europa igen ved at komme op i tempo efter et par år med økonomisk nedtur.

"Det er et meget stærkt marked, vi oplever i auktionssalen, som har været fyldt til bristepunktet. Kina har været hovedmotoren i efterspørgslen, men vi oplever nu, at de mere traditionelle pelsmarkeder, som blandt andet Rusland, igen er med fremme i budgivningen," siger adm. direktør Torben Nielsen fra Kopenhagen Fur.

Udbuddet af minkskind på godt fem millioner er solgt til en gennemsnitspris på 379 kr., svarende til en stigning på 4 pct. i forhold til auktionen i februar. Målt i dollar er minkprisen steget 10 procent, men på grund af den faldende dollarkurs, slår denne udvikling ikke igennem i kr.

Særligt de danske minkavlere har koncentreret sig om at udvikle kvaliteten på minkskindene. Det er lykkedes i en grad, så danske minkavlere får op til 20 pct. mere i gennemsnit pr. skind i forhold til skind fra andre lande, slutter Torben Nielsen:

"Det sikrer danske minkavlere en høj konkurrencedygtighed i forhold til udlandet," siger Torben Nielsen.