Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Historisk højt prisniveau på pelsauktion

De igangværende pelsauktioner hos Kopenhagen Fur sætter igen rekorder - og især kineserne køber ind
De igangværende pelsauktioner hos Kopenhagen Fur sætter igen rekorder - og især kineserne køber ind

Auktionarius på Kopenhagen Furs april-auktion kan dårligt følge med. I en tætpakket auktionssal nærmest slås købere fra hele verden om at få del i de 5 millioner minkskind, som udbydes i disse dage. Alene i dag udbydes 1,9 millioner minkskind, som ventes at blive solgt for mellem 800 og 900 millioner kr. Dagens salg er startet kl. 8.30 og varer 10 timer. Det oplyser Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse. 

– Det har aldrig gået bedre i pelsbranchen, konstaterer adm. direktør Torben Nielsen.

Den igangværende auktion begyndte fredag og varer frem til i morgen. I alt udbydes godt 5 mio. minkskind, som altså nærmest bliver revet ned af hylderne. Auktionssalen med plads til godt 500 mennesker er fyldt til randen, og det er kinesere, som er i front i budgivningen.

– Kinas økonomi vokser fortsat, og det giver et meget kontant udtryk i vores auktionssal. Kinas stilbevidste forbrugere emeget bevidste om kvalitet, og her har Danmark en klar konkurrencefordel på det globale pelsmarked. En tredjedel af Danmarks eksport til Kina udgøres af minkskind, siger Torben Nielsen.

Efterspørgslen betyder, at minkprisen sætter den ene historiske rekord efter den anden. Til sammenligning var gennemsnitsprisen 336 kr. for et minkskind i auktionssæsonen 2009/10, mens den foreløbige pris i indeværende sæson er 384 kr.

FashionForum.dk bringer onsdag en reportage fra auktionen. 

Læs også: Udskældt pelsindustri forventer rekordauktion
Læs også: Dennis Lyngsøs pelseventyr har givet blod på tanden