Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Udskældt pelsindustri forventer rekordauktion

Salgsdirektør i Kopenhagen Fur, Kenneth Loberg sælger mere end nogensinde før.
Salgsdirektør i Kopenhagen Fur, Kenneth Loberg sælger mere end nogensinde før.

Pels sælger mere end nogensinde før. Sådan siger Kenneth Loberg, der er salgsdirektør i Kopenhagen Fur, til FashionForum.dk
Han ser især en massiv vækst og stor interesse for pels i Kina. Men også i Rusland, USA og Europa ses en styrket fremgang.

”Det viser, at pels som aldrig før er stærkt inde i det internationale modebillede, hvilket også var indtrykket på de store modeuger. Det danner grundlag for, at de store pelsproducenter især i Asien har større fokus på at indkøbe pels,” siger Kenneth Loberg.

Stigende besøgstal

Der forventes da også et rekordstort fremmøde af kunder fra hele verden, når startskuddet lyder til Kopenhagen Furs store forårspelsauktion senere i dag.

”Vi forventer, at der kommer cirka 150 flere besøgende end almindeligt, og med mere end 600 kunder tilmeldt auktionen får vi altså et stærkt fremmøde,” forklarer han.

Sidste år havde Kopenhagen Fur en indløsningsprocent på 96 pct. af salg af pels, hvilket er 10 pct. bedre end sidste år og med de tal er salgsdirektørens forventninger til dette års salg gode.

Hvad gennemsnitsprisen for et minkskind havner på denne gang, tør Kenneth Loberg ikke spå om, men han oplyser at gennemsnitsprisen for alle skind ved sidste auktion havnede på 484 kr. pr. styk – og de danske skind er altid en smule dyrere og koster typisk mere end 400 kr. stykket, og direktøren er da også optimistisk:

”Man kunne rent kommercielt forvente sig, at det bliver en god solid auktion med stabile priser, der er absolut intet, der tyder på, at der skulle være nedadgående trend på priserne,” for trods stigende efterspørgsel, bliver der jo ikke flere skind at sælge af – og så stiger prisen:
 
”Der er nogenlunde det samme antal skind hvert år.”

Dansk skandale får ingen betydning
Den globale interesse for pels er altså stigende trods de danske sager om forholdene på landets farme, der gennem vinteren fik megen omtale herhjemme. Her blev den danske modebranche udskældt for dårlige forhold minkfarmene, men det betyder intet for auktionen, slutter Kenneth Loberg, for her handles primært med udlandet:

”Det er rigtigt, at det har været en stor sag nationalt, men da 99 pct. af råvarerne går til eksport, er det kun et fåtal af køberne, der forholder sig til en dansk kampagne, så det har ingen påvirkning,” slutter en optimistisk salgsdirektør.

FashionForum.dk bringer i næste uge en reportage fra dagens pelsauktion.