Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Triumph fejrer 125 år med kvinder i lingeri

I aften afgøres den danske finale af Triumph Inspiration Awards i København.
I aften afgøres den danske finale af Triumph Inspiration Awards i København.

Når Statens Museum i aften danner rammen om de skandinaviske finaler af årets Triumph Inspiration Awards, kæmper i alt 29 designerspirer om pladser i den internationale finale.

De nationale vindere fra henholdsvis Danmark, Sverige og Norge kåres alle ved showet i København i aften, og disse tre går siden videre til den internationale konkurrence, der løber af stablen i Berlin i begyndelsen af juli, og tæller finalister fra i alt 36 lande.

Jubilæumsår
Temaet for årets designkonkurrence er ”125 years of celebrating women”, idet 2011 markerer 125-årsjubilæet for den tyske lingerigigant. Og de danske studerendes værker bliver bedømt af et panel bestående af den danske dressmaker Jesper Høvring, Ingrid Søe, der er designchef på TEKO samt af Rikke Glad Kirstein, der er nordisk pr-manager for Triumph.

De glæder sig alle til at se de studerendes fortolkninger af temaet, fortæller Jesper Høvring:
 
”Triumph Inspiration Award er en rigtig spændende og inspirerende konkurrence, der støtter op om unge, innovative designtalenter. Her har de fuldstændigt frie hænder til at skabe noget helt nyt, vi aldrig har set før, og det er jeg stolt af at være en del af,” siger han.

15.000 euro til vinderen
Og der er da også noget at kæmpe for. Vinderen af den internationale konkurrence løber nemlig – foruden en pengepræmie på 15.000 euro – med æren af at få sit design videreudviklet til kommercielt salg. Vinderens design bliver altså i sin færdige form solgt i Triumphs egne butikker, foruden i en række udvalgte stormagasiner.

Andenpladsen og tredjepladsen præmieres med hhv. 10.000 euro og 5.000 euro.

Larve-inspiration
Sidste år vandt stortalentet Dennis Lyngsø fra TEKO den danske finale med sin larve-inspirerede metamorfose, men han måtte ved den store finale i London se sig slået af Nikolay Bojilov fra Bulgaria (foto ovenfor).

Hvem de danske deltagere er ved aftenens show, er endnu ikke offentliggjort – men følg med på FashionForum.dk, hvor der også bringes en reportage fra arrangementet.

Læs også:

Triumph Inspiration Awards 2010

Dennis Lyngsø vinder Den Gyldne Pelsnål