Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Balmain fyrer tavs chefdesigner

Balmain og chefdesigner Christophe Decarnin går hver til sit efter fem års samarbejde.
Balmain og chefdesigner Christophe Decarnin går hver til sit efter fem års samarbejde.

Efter fem års samarbejde med Christophe Decarnin, designeren der gjorde det over 65-år gamle mærke ultrahypet, har Balmain valgt at fyre ham. Det skriver Women’s Wear Daily. 

Designeren var fraværende ved modehusets sidste show i Paris i marts, hvilket blev henledt til historier om, at han var indlagt for depression, og var sengeliggende på lægens ordre, det har han dog aldrig selv kommenteret, da han altid har kendt for at være endda overordentligt tavs overfor pressen. Det ventes at Balmain offentliggør nyheden allerede i dag, og hurtigt derefter udnævner en international anerkendt efterfølger. 

Der har været mange spændinger mellem Christophe Decarnin og Balmains administrerende direktør Alain Hivelin – blandt andet om fremtiden, og hvilken vej brandet skulle gå. 

Siden Decarnin kom til i 2005 har det franske modehus haft en voldsom vækst, med især ekspansion i Asien som det vigtigste kort. Nye butikker er på seks måneder åbnet i Shanghai, Beijing, Seoul  og Beirut, mens nye butikker i Hangzhou, Hong Kong og Tokyo er på tegnebrættet. 

Balmain har eksisteret siden 1945, hvor det blev grundlagt af Pierre Balmain. Der har været mange skiftende designere involveret, blandt andet Oscar de la Renta, der i 10 år frem til 2002 designede Balmains couture. Danske Erik Mortensen startede i Balmain i 1948, og var chefdesigner fra 1982-1992. 

Kilde: Women’s Wear Daily.