Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Pakistansk produktion i flot fremgang

Den pakistanske tekstilproduktion stortrives trods dårlig høst.
Den pakistanske tekstilproduktion stortrives trods dårlig høst.

Omsætningen i den pakistanske tekstil- og beklædningsindustri stiger fortsat. Det fremgår af statslige rapporter, hvor især strikvarer, pret-a-porter, silke og syntetiske stoffer viser stærk vækst.

Til trods for, at en dårlig bomuldshøst i sommer betød fire millioner færre baller bomuld i begyndelsen af sæsonen, holdt importørerne fast i bomuldsmøllerne og øgede endda deres ordrer. Ifølge lokale statistikker steg tekstileksporten med 51 pct. til 1,2 mia. dollar på et år (fra februar 2010 til februar 2011, red.). Der blev eksporteret i alt knap 49 mio. kvadratmeter silke og syntetiske stoffer fra Pakistan i samme periode.

”Kina bevæger sig væk fra tekstilproduktion, fordi denne industri passer bedst i lande med gennemsnitsindkomster på mindre end 1.000 dollar per indbygger. I løbet af fem år, vil Kina faktisk blive et marked for de færdige tekstiler fra Pakistan,” siger Gohar Ejaz, der er formand for de pakistanske bomuldsmøllers brancheorganisation, samt adm. direktør for Ejaz Textiles i Lahore til WWD.com.

I perioden fra juli i fjor til februar i år, steg eksporten af bomuldsgarn fra Pakistan med 45 pct. sammenlignet med samme periode året inden. For bomuldsstoffer var stigningen 33 pct.

Najeeb Malik, der er adm. direktør for beklædningsfabrikken Master Textiles i Lahore har også gode nyheder:

”Dette har været det bedste år i de 15 år, jeg har drevet forretning. Pakistan er det næstbilligste land, når det handler om tøjproduktion, kun overgået af Kina,” siger han.

En anden årsag, der fremhæves, til, at Pakistan har kunnet stå distancen og fastholde markedsandelen trods dårlig høst, er, at landet i modsætning til andre store spillere i regionen, herunder Kina og Indien, har fulgt med det frie marked.