Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

American Apparel advarer om mulig bankerot

American Apparel er ved at miste sit grundlag, og derfor advarer virksomheden nu selv om en mulig bankerot.
American Apparel er ved at miste sit grundlag, og derfor advarer virksomheden nu selv om en mulig bankerot.

American Apparel er ved at miste sin appel blandt de unge, urbane shoppere.
Tøjkæden har således givet udtryk for, at indgivelse af en konkursbegæring er eneste vej frem, medmindre efterspørgslen stiger, og den overordnede finansielle situation forbedres. Det skriver New York Times Dealbook.

Virksomheden, der er kendt for sine provokerende kampagner og kontroversielle grundlægger, har været igennem et hårdt år. American Apparel rapporterede et tab på 86 millioner dollars i 2010. Til sammenligning havde virksomheden et overskud på en million dollars året før. Og ifølge deres egen årlige indgivelse, ser fremtiden ikke lysere ud; forudsigelserne for 2011 giver det samme negative billede.

American Apparel har bebudet et grundigt eftersyn af virksomheden, der blandt andet betyder genforhandlinger af lejemål, eventuelle butikslukninger og afskedigelse af butikspersonale. Hipsterbrandet har hyret en ekstern finansiel rådgiver, og forsøger også at finde nye muligheder for kapitaltilførsel.
Men medmindre det finansielle billede bliver bedre, siger virksomheden konkurs kan blive det næste stop.

"Hvis selskabet ikke er i stand til rettidigt, vellykket eller effektivt at gennemføre de strategier, som virksomheden forfølger for at forbedre sine driftsresultater og finansielle position, indhente alternative kapitalkilder eller på anden måde indfri sine likviditetsbehov, kan virksomheden blive nødt til frivilligt at søge beskyttelse under kapitel 11 i den amerikanske konkurslov,” hedder det i American Apparels indgivelse. 

Kilde: Ney York Times Dealbook.