Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Potentiel bombe under e-handel

Et nyligt vedtaget EU-direktiv kan få grelle konsekvenser for webbutikker i Europa.
Et nyligt vedtaget EU-direktiv kan få grelle konsekvenser for webbutikker i Europa.

Nyt EU-direktiv, hvor forbrugeren i højere grad kan kræve sine penge retur, kan være en bombe under e-handel, vurderer Dansk Erhverv, det skriver epn.dk.

Et flertal i EU har vedtaget et nyt direktiv, som betyder, at sælger skal betale købesummen tilbage til en forbruger, der fortryder et netkøb, inden varen er modtaget retur.

Det skriver epn.dk og fortæller, at det ifølge Dansk Erhverv kan blive katastrofalt for e-handlen. Derfor vil organisationen have justitsminister Lars Barfoed (K) til at gå ind i sagen.

"Det lægger en bombe under den hele e-handlen i Europa. Hvis direktivet træder i kraft med den nuværende formulering, kan en forbruger i princippet returnere en lille sten i stedet for den dyre mobiltelefon eller en festkjole, der er plettet og beviseligt brugt. Og så er det forhandlerens problem," siger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Lars Quistgaard Bay, til epn.dk

Brancheorganisationen frygter, at især kriminelle vil udnytte hul i lovgivningen:

"Selvom de fleste forbrugere er ærlige, findes der jo desværre kriminelle personer, der hurtigt vil forstå at udnytte et sådant hul i lovgivningen. Vi er naturligvis enige i, at forbrugerne skal sikres et højt beskyttelsesniveau. Men det er uacceptabelt, at forhandlerne skal stilles så dårligt, som formuleringerne i direktivet lægger op til," siger Lars Quistgaard Bay.

Kilde: Epn.dk