Det mere end 40 år gamle Smith Optics der laver både briller, solbriller og sportsbriller, har nu introduceret endnu en bæredygtig solbrille. Smith Optics Evolve-serien af øko-venlige styles er nemlig blevet udvidet med en serie af solbriller i bæredygtige materialer. Serien debuterer i 10 pct. af Smith’s nuværende solbrillelinjer. 

Materialet er det biologisk baserede Rilsan Clear, der er et non-GMO alternativ til nylon. Materialet er lavet af frøene fra Ricinus-planten (også kendt som olieplante eller kristpalme, red.), og anvendes til en lang række af industrielle applikationer. 

Smith Evolve-serien er produceret efter bæredygtige forskrifter, og både opbevaringsposer og pudseklude er skabt af et materiale, der indeholder 96% naturlige kokosfibre. Derudover er det indpakket i 100 pct. FSC-certificeret genbrugspapir. 

Smith Optics blev startet i USA i 1965, og er i dag ejet af Safilo-gruppen, der er verdens næststørste producent af solbriller og briller målt på omsætning. Safilo er over 75 år gammelt, og har base i Italien. De ejer udover Smith Optics også Carrera og Oxydo, og har licens på blandt andet Dior, Balenciaga, Marc Jacobs og Hugo Boss’ brille- og solbrillelinjer.