Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Smith Optics lancerer flere bæredygtige solbriller

En ny bæredygtig solbrille-serie fra Smith Optics ser nu dagens lys.
En ny bæredygtig solbrille-serie fra Smith Optics ser nu dagens lys.

Det mere end 40 år gamle Smith Optics der laver både briller, solbriller og sportsbriller, har nu introduceret endnu en bæredygtig solbrille. Smith Optics Evolve-serien af øko-venlige styles er nemlig blevet udvidet med en serie af solbriller i bæredygtige materialer. Serien debuterer i 10 pct. af Smith’s nuværende solbrillelinjer. 

Materialet er det biologisk baserede Rilsan Clear, der er et non-GMO alternativ til nylon. Materialet er lavet af frøene fra Ricinus-planten (også kendt som olieplante eller kristpalme, red.), og anvendes til en lang række af industrielle applikationer. 

Smith Evolve-serien er produceret efter bæredygtige forskrifter, og både opbevaringsposer og pudseklude er skabt af et materiale, der indeholder 96% naturlige kokosfibre. Derudover er det indpakket i 100 pct. FSC-certificeret genbrugspapir. 

Smith Optics blev startet i USA i 1965, og er i dag ejet af Safilo-gruppen, der er verdens næststørste producent af solbriller og briller målt på omsætning. Safilo er over 75 år gammelt, og har base i Italien. De ejer udover Smith Optics også Carrera og Oxydo, og har licens på blandt andet Dior, Balenciaga, Marc Jacobs og Hugo Boss’ brille- og solbrillelinjer.