Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Japan Fashion Week er aflyst

Den japanske modeuge skulle løbe af stablen næste uge. Nu er den aflyst.
Den japanske modeuge skulle løbe af stablen næste uge. Nu er den aflyst.

Det meste er kaotisk i Japan lige nu, og Japan Fashion Week, der efter planen skulle være løbet af stablen i næste uge, er da også blevet aflyst som følge af jordskælvet, der ramte landet fredag den 11. marts.

Nanna Bengtsson, der er dansk eksportrådgiver i Tokyo, men netop nu befinder sig i København, fortæller, at alting er sat på stand-by, og det har konsekvenser både for danske virksomheder med interesse for at investere i Japan men også for de virksomheder, der allerede har aktiviteter i landet.

”De virksomheder, der måske var på vej ind ad døren, trækker sig nu. Man har ikke lyst til at investere i Japan, når udsigterne er så udforudsigelige,” siger Nanna Bengtsson til FashionForum.dk.

Blandt andet Pandora skulle i begyndelsen af april have åbnet deres anden japanske butik i Tokyo, men de planer er nu sat på pause.

”Åbningen af smykkevirksomhedens første butik i Osaka gik rigtig fint, men hvorvidt de åbner den anden er stadig uvist,” siger eksportrådgiveren.

Fire-fem danske modevirksomheder skulle endvidere have været i Japan denne uge i forbindelse med EU-projektet Gateway, der skal fremme europæiske virksomheders aktivitet i Korea og Japan, men også dette projekt er aflyst. Og når de danske brands henvender sig på den japanske ambassade, er det ikke modebranchens behov, der stilles spørgsmål om.

”Det handler først og fremmest om at høre, om hvordan vi har det. Hvordan det står til i Japan,” slutter Nanna Bengtsson.

Læs også: Style Butler genovervejer japanske aktiviteter