Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Millionerne ruller til Pandora-formand

Pandora-formand vil få en klækkelig bonus, hvis smykkekoncernen opfylder resultatmålene.
Pandora-formand vil få en klækkelig bonus, hvis smykkekoncernen opfylder resultatmålene.

Den kendte britiske erhvervsleder og formand for Pandora, Allan Leighton, vil få en klækkelig bonus på 6,5 mio. kr., hvis smykkekoncernen opfylder sine resultatmål, skriver business.dk.
Formanden for bestyrelsen smykkekoncernen Pandora, britiske Allan Leighton, kan se frem til en klækkelig belønning.

Hvis Pandora når sine resultatmål for ebitda, overskud før afskrivninger, for regnskabsårene 2013, 2014 eller 2015, får han en bonus i form af aktieoptioner for på 6,5 mio. kr. – udover det årlige formandshonorar på 900.000 kr.

Det fremgår af årsregnskabet for 2010. Den 57-årige Allan Leighton må ikke sælge aktier, som har har købt eller erhvervet som aktieoptioner, indtil han fratræder som formand for bestyrelsen.

Allan Leigthon er en af Storbritanniens kendte erhvervsledere og har stor international erfaring inden for detailhandel og bestyrelsesarbejde. Han har været bestyrelsesformand for adskillige selskaber. Allan Leigthon er bl.a. tidligere bestyrelsesformand i Royal Mail Group, koncernchef i Wal-Mart Europe og i Asda Group. 

Han begyndte i 1974 sin karriere i slikkoncernen Mars, men gjorde sit navn kendt, da supermarkedsgruppen Asda efter en voldsom vækst blev solgt til den amerikanske detailgigant Wal-Mart for 6,2 mia. pund.

Leighton holder af sport. Hvis hans knæ tillader det, løber han 17 miles om ugen som forberedelse til London Marathon. Han er skilt og har tre børn. Leighton bor både i Stanmore i det nordvestlige London og i Toronto i Canada. Han har tidligere været næstformand for fodboldklubben Leeds United.

Kilde: Business.dk