Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nialaya tilbagekalder smykker med højt nikkelindhold

Nialaya-smykkerne indeholder for store mængder nikkel, kobber og zink og har ikke det lovede sølvindhold.
Nialaya-smykkerne indeholder for store mængder nikkel, kobber og zink og har ikke det lovede sølvindhold.

Hvis du har købt sølvkugler fra smykkefirmaet Nialaya, bør du ikke prale for meget med, at de indeholder sølv. Det skriver fpn.dk.

I stedet bør du straks bytte dem, for smykkerne indeholder nemlig for store mængder nikkel, kobber og zink, og har ikke det lovede sølvindhold, beklager administrerende direktør for Nialaya, Jannik Olander.

»Det tyder desværre på, at det ikke bare er sjusk, men at leverandøren bevidst har snydt os og dermed kunderne. Det er mit ansvar at sikre, at det ikke sker, og jeg vil dybt beklage, at jeg ikke har levet op til det ansvar«, siger han.

Test viste nemlig, at grænseværdierne for nikkel, kobber og zink var overskredet i sølvkuglerne. Nialaya har samtidig fyret underleverandøren, som smykkefirmaet mener bevidst har snydt den danske smykkevirksomhed.

»Det er gået rigtig stærkt med Nialaya, siden vi begyndte for 15 måneder siden. Jeg har været for naiv og haft for stor tillid til vores egne og leverandørernes stikprøver«, siger han.

Smykkefirmaet opfordrer derfor kunder til at ombytte smykkerne eller få pengene tilbage dér, hvor de er købt – uanset købstidspunktet.

»Det har vi nu lært af, og fremover vil vi derfor teste samtlige leverancer, når vi modtager dem her i Los Angeles. Kunderne skal kunne stole på, at deres smykker er i den højeste kvalitet og selvfølgelig ikke indeholder skadelige stoffer«, siger Jannik Olander til Fpn.dk.

Smykkerne, som er lavet i Hollywood, er solgt i Danmark, Norge, Sverige, Spanien og Japan. De enkelte sten stammer fra leverandører over hele verden – primært fra Indien, Bali og Thailand.

Kilde: fpn.dk