Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Gap lukker 200 butikker.

Den amerikanske kæde Gap lukker 200 butikker - men snakker stadig om fremtidig vækst.
Den amerikanske kæde Gap lukker 200 butikker - men snakker stadig om fremtidig vækst.

Den amerikanske retailkæde Gap lukker 200 af de 900 butikker, der pt. eksisterer på verdensplan. Butikkerne skal lukkes inden 2013. Det skriver Drapersonline.com. 

Formand og adm. direktør Glenn Murphy indrømmede i forbindelse med annonceringen af butikslukningerne, at en væsentlig årsag er, at Gap ikke har investeret nok kræfter i at tiltrække etniske minoriteter som kunder i USA. Markedsandelen blandt grupper som afro-, asiat-, og latinamerikanere har nemlig været for lav. 

Mens den indsats skal styrkes, understregede Glenn Murphy også behovet for at udvikle Gaps produktportefølje med tilkomst af blandt andet smykker samt flere trend-prægede produkter. 

”[Der er] en stor mulighed for at supplere med trend-produkter og jagte produkter der giver mening for os, samt fokusere på at udvikle nye kategorier,” udtaler Glenn Murphy. 

Økonomisk er Gap presset af de stigende bomuldspriser, der dog ikke betyder, at forbrugerne skal grave dybere i lommerne for at købe tøj hos den amerikanske kæde. Her er man nemlig forsigtig. 

”Vi vil gøre alt hvad vi kan (…) for at bruge vores kapital på bedst mulige måde, men vi bliver nødt til at være påpasselige. Vi kommer ikke til at tage prisstigningerne og sprede dem ud over alt.”

Selvom Gap luger kraftigt ud i antallet af butikker, planlægger kæden at vokse gennem global ekspansion, e-handel og outlets. I 2013 skal 30 pct. af salget komme fra e-handel, mod 22 pct. sidste år. Gap omsætter for 14,6 mia. dollar. 

Gap ejer desuden Banana Republic, der også skal gennemgå en slankekur. Her lukker man godt 30 butikker og går således fra 456 til 425 butikker. 

Kilde: Drapersonline.com