Den franske luksusgruppe LVMH Moët Hennesy Louis Vuitton har netop afsluttet en aftale med det italienske ur- og smykkebrand Bulgari SpA. Det skriver Women’s Wear Daily. 

Tilføjelsen af Bulgari til LVMHs i forvejen store portefølje af brands gør LVMH til en endnu stærkere spiller, når det kommer til ure og smykker. Bulgari-familien bliver samtidig den anden største familie-aktionær i den franske luksusgigant efter formand og administrerende direktør Bernard Arnault. 

LVMH har efter sigende udstedt 16,5 millioner aktier i bytte for de 152,5 millioner Bulgari-aktier, der indtil nu har været i hænderne på firmaets familiedynasti. Yderligere finansielle betingelser er ikke offentliggjort, men andre dele af aftalen er. 


Således skal Bulgaris administrerende direktør Francesco Trapani indgå i LVMHs ledergruppe, samtidig med at han overtager ledelsen med den franske gruppes ur- og smykkeafdeling. Dermed skubber han tidligere leder Philippe Pascal ud, der ”vil får nye arbejdsområder internt i gruppen,” som LVMH udtalte i en meddelelse. Derudover får Bulgari-familien også ret til at have to repræsentanter i LVMHs bestyrelse. 

LVMHs nuværende gruppe af ur- og smykkemærker inkluderer blandt andet Tag Heuer, Hublot, Chaumet og Zenith. 

Kilde: Women’s Wear Daily.