Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Uffe Buchard varsler: "Dior kan miste Rusland"

John Gallianos afsked med Dior kan gå hen og få store konsekvenser for modevirksomheden på længere sigt.
John Gallianos afsked med Dior kan gå hen og få store konsekvenser for modevirksomheden på længere sigt.

John Gallianos afsked med Dior kan gå hen og få store konsekvenser for modevirksomheden på længere sigt – sådan lyder det fra Uffe Buchard, kreativ direktør i konsulentvirksomheden Grenaa/Buchard, til FashionForum.dk.

"Galliano har haft en stor betydning for Diors udvikling og look gennem flere sæsoner nu, og det vil bestemt være et stort tab for Dior, at han nu skal forlade dem," siger Uffe Buchard til FashionForum.dk.

Dior kan kommer til at mister ny markeder
Dior har gennemgået en stor udvikling, siden John Galliano blev designer for huset i år 1996, hvor Bernard Arnault, den franske finansmand som står bag luksusgruppen LVMH og dermed Dior, hentede ham ind fra Givenchy.

"Det kan få store konsekvenser for Dior, at de nu har måtte sige farvel til deres chefdesigner. Hans præg på Diors kollektioner er efterhånden blevet Diors varemærke, og derfor kan man forvente, at flere af de nye markeder, som de netop er komme ind på som fx Rusland, vil opgive samarbejdet med dem i fremtiden," siger Uffe Buchard.

Store konsekvenser for Diors show
Den franske modeuge i Paris blev skudt i gang i går, og i dag kl. 14.30 løber Diors show af stablen.

"Den kollektion, som Dior kommer til at vise frem, vil være stærkt præget af John Gallianos design. Konsekvensen af hans afsked kan derfor med stor sandsynlighed være, at flere gæster og indkøbere vil boykotte showet," siger Uffe Buchard, hvorefter han fortsætter:

"Det kan især få konsekvenser for Gallianos eget show, som vil blive vist på søndag. Det er nok de færreste indkøbere, som vil stå inde for designet, da mange vil være bange for, om folk vil gå i tøj af politiske årsager."