Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Italiensk designer og Harry Potter-skuespillerinde lancerer øko-kollektion.

Den italienske designer Alberta Ferretti lancerer netop nu en mini-kollektion, designet i samarbejde med den britiske skuespiller Emma Watson.
Den italienske designer Alberta Ferretti lancerer netop nu en mini-kollektion, designet i samarbejde med den britiske skuespiller Emma Watson.

Den italienske designer Alberta Ferretti lancerer netop nu en mini-kollektion, designet i samarbejde med den britiske skuespiller Emma Watson, kendt fra sin rolle som Hermione Granger i Harry Potter filmene. Det skriver Women’s Wear Daily.
Kollektionen er første skridt på vejen til et længerevarende samarbejde, der står i den grønne og miljøvenlige modes tegn, og er dermed et meget tilfredsstillende projekt for Emma Watson der i længere tid har støttet bæredygtig mode.

”Jeg er glad for, at et luksusbrand som Alberta Ferretti har besluttet sig for at skabe økologisk tøj. Jeg mener, at det er et stort skridt for hele den internationale modeindustri, men også et vigtigt skridt på vejen mod forøget opmærksomhed på udfordringerne med økologi,” siger den unge skuespiller.

Kaldet “Pure Threads by Emma Watson Alberta Ferretti” er kollektionen, der består af fem stykker tøj (to kjoler, en skjorte, en nederdel og et par denimshorts), lavet af og efter økologiske materialer og metoder – selv indpakningen er miljøvenlig. Den nye linje bliver sat til salg online fra 21. marts.

“Dette projekt er en nødvendighed, ikke en mulighed,” udtaler Ferretti til Women’s Wear Daily.

”Økologiske materialer koster dobbelt så meget, og at sælge dem online er en måde at nå kunder i hele verden hurtigere, og samtidig holde prisen nede.”

En del af overskuddet fra salget af kollektion bliver doneret til People Tree, en nonprofit organisation som Emma Watson støtter. People Tree samarbejder med fabrikanter i 15 udviklingslande og stimulerer små virksomheder til at producere skånsomt tøj.

”Emma havde et Jane-Birkin-i-70’erne udtryk i tankerne,” fortsætter Ferretti. Resultatet er altså de fem styk tøj, der er lavet i økologisk bomuldspoplin, bomuldsmusselin og hamp. Priserne ligger et stykke under designerens normale prisniveau, med priser fra 250-850 euro.