Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Elise Gug - Oscarkjole giver mersalg

Instruktør Susanne Bier bar Elise Gug ved Oscaruddelingen. Det kan mærkes på salget, siger designeren.
Instruktør Susanne Bier bar Elise Gug ved Oscaruddelingen. Det kan mærkes på salget, siger designeren.

Elise Gug har fået en god start på året. Da Susanne Bier løb med en Golden Globe i januar, var hun iført en kjole fra Elise Gug, og da samme søndag nat, dansk tid, løb med en af de eftertragtede Oscarstatuetter, var hun endnu engang iført Elise Gug.
 
”Det har været et rigtig godt samarbejde. Susanne (Bier, red.) har jo ikke været hjemme i Danmark siden Golden Globe-uddelingen, men vi kendte hendes figur og mål, så vi tog nogle samtaler over telefonen og fandt på den måde ud af, hvad hun ville. Jeg lyttede til de ønsker, hun havde, og er så kommet med mine egne input. Jeg fandt frem til stoffet på en stofmesse i Paris; den er lavet i helsilke, og da de fandt ud af, hvad det skulle bruges til, farvede de det ind lynhurtigt – jeg har aldrig oplevet noget lignende,” fortæller Elise Gug til FashionForum.dk i telefon fra Italien.
 
Hun er ikke et øjeblik i tvivl om, at de mange billeder af en internationalt prisvindende instruktør iklædt Elise Gug kommer til at smitte af på salget. Faktisk kan hun allerede mærke det:

”Jamen, det kommer jo til at smitte rigtig godt af på os. Vi kan allerede mærke stor efterspørgsel i butikkerne, hvor vi mærker salgsfremgang. Jeg har mere eller mindre hele tiden lavet aftenkjoler også – også til privatkunder – så det er mig ikke ubekendt, ligesom vi også har lavet brudekjoler. Det er klart, at det får betydning, når det er i sådanne kjoler, hun optræder. Vi åbnede vores egen butik i Store Kongensgade med den normale kollektion i august sidste år. Her er der også showroom, så man kan se selskabskjolerne, og så kan man bestille ud fra det. Selskabskjolerne er bestillingsopgaver – og det skal det blive ved med at være,” afslutter hun.