Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Bomuldspriserne eksploderer igen.

Endnu engang sætter bomuldspriserne rekord, siden de også gjorde det i februar.
Endnu engang sætter bomuldspriserne rekord, siden de også gjorde det i februar.

Endnu engang sætter bomuldspriserne rekord, siden de også gjorde det i februar. Det skriver borsen.dk. 
USA, verdens største eksportør af bomuld, har nemlig meldt alt udsolgt. Og hos verdens fjerdestørste bomuldsproducent, Australien, er lagrene tæt på at være tømt. 

Således er 80 pct. af høsten til levering i maj udsolgt i Australien, imod et normalt niveau af førsalg på 50 pct.. Prisen er dermed steget med 56 pct. i forhold til den pris, der blev betalt for decembers høst. 

"USA er verdens største eksportør af bomuld, og de har simpelthen udsolgt," udtalte direktør for australske Cotton Shippers Association på en konference ifølge Bloomberg.

Et pund bomuld til levering i maj har nået en pris på 207,2 dollar torsdag mod 177,23 dollar ugen før. Et pund bomuld til levering i marts koster nu 204,45 dollar mod 181,28 dollar torsdag i sidste uge. 

"Forbrugerne verden over har åbenlyst den indstilling, at de bliver nødt til at sikre sig deres bomuld, før markedet ender endnu højere," siger råvarestrateg hos Commonwealth Bank of Australia, Luke Matthews, til Bloomberg.

Prisen på et pund bomuld leveret i juli er da også steget til 197,95 dollar mod 168,59 for en uge siden, mens prisen på en bomuldsfuture til december ligger på 126,93 dollar fra 115,74 dollar ugen før.

Læs også: Bomuldspriserne når ny rekord

Kilde: Borsen.dk.