Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Pelsforening: Lær at gennemskue aktivisternes propaganda

Oven på gårsdagens indslag om forholdende på danske minkfarme, tager avlerne til genmæle.
Oven på gårsdagens indslag om forholdende på danske minkfarme, tager avlerne til genmæle.

De voldsomme billeder i gårsdagens udgave af TV-Avisen har fået Dansk Pelsdyravlerforening til at reagere. Den yderligtgående dyreværnsgruppe Anima viser i nyhedsudsendelsen billeder af vanrøgtede mink, der ifølge en veterinærchef skulle være aflivet, men ifølge pelsdyravlerne er der tale om ren propaganda.

Både Kopenhagen Fur og Dansk Pelsdyravlerforening understreger nemlig, at sygdomsforekomst og dødelighed blandt mink i følge en undersøgelse bestilt af Fødevareministeriet i fjor er på et niveau, som ikke blot er lavt, men faktisk endda er væsentligt under niveauet for anden husdyrproduktion i Danmark.

I pelsorganisationen oplyser man videre, at man kraftigt økonomisk sanktionerer de medlemmer, der tilsidesætter opfyldelse af landets love. En ny revideret lovgivning fra Folketinget stiller nemlig skrappe krav til pelsdyravlerne om såvel uddannelse og sundhedsrådgivning samt om at der foretages kontrolbesøg.

Videre understreger formand for Dansk Pelsdyravlerforening Kaj Kristensen, at et velrenommeret medie som TV-Avisen ikke bør ‘hoppe på propagandavognen’:

"TV-Avisens medarbejder Kristian Sloth har i 2010 siddet i panelet i en konference arrangeret af Dyrenes Alliance/Anima. Vi håber, at hans intime kendskab til aktivisterne og deres egentlige dagsorden, nemlig afskaffelse af alle former for dyrehold, kan være med til at holde den kritiske, journalistiske fane højt," siger han i en pressemeddelelse, inden han fortsætter:

"DR kan altid komme og kigge selv,""TV-Avisen gør jo i øjeblikket meget ud af at signalere ansvarlighed og ordentlighed. DR har om nogen en public service forpligtelse. Derfor håber vi selvfølgelig, at TV-Avisen er i stand til at gennemskue aktivisternes professionelle propaganda med deres sag."