Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

På udkig efter produktionspartner i Bangladesh?

Brancheforeningen Textil og Tøj inviterer på delegationsrejse til verdens billigste produktionsland.
Brancheforeningen Textil og Tøj inviterer på delegationsrejse til verdens billigste produktionsland.

Bangladesh har for længst afløst både Indien og Kina som billigste produktionsland i Asien. Og det har modeindustrien i stor stil benyttet sig af. I 1980’erne var der omtrent 50 tekstilvirksomheder i landet, mens der i dag er ca. 5.000.

Og der er i det hele taget mange fordele ved at producere i Bangladesh, fortæller sekretariatschef i Dansk Erhvervs brancheforening Textil og Tøj, Torben Rosenstock:

”I modsætning til lande som Kina, Indien og Vietnam har Bangladesh toldfri markedsadgang til EU og USA. EU-reglerne er endda blevet yderligere forenklet fra 2011,” fortællersekretariatschefen, der forventer, at det vil øge eksporten fra Bangladesh til EU ganske betydeligt den kommende tid.

Speeddating i Bangladesh
Textil og Tøj inviterer i samarbejde med den danske ambassade i Bangladesh’ hovedstad Dhaka interesserede danske modevirksomheder på delegationsrejse med mulighed for at blive introduceret for kommende lokale produktionspartnere.

”Bangladesh kan i dag producere alt fra strik til væv, fra t-shirts til sweaters, fra jeans til jakker, fra punge til sko og fra low-cost til high cost fashion. På delegationsrejsen får de danske virksomheder gode forudsætninger for at finde de rigtige partnere i Bangladesh,” forklarer Torben Rosenstock.

Delegationsrejsen løber fra 23.-26. maj, og inden afgang vil Dansk Erhverv og ambassaden screene det lokale marked og arrangere speeddating, hvor de tilmeldte danske virksomheder får mulighed for at møde op til ti af de bedste potentielle leverandører.

Læs invitationen til arrangementet her.