Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Benetton bliver grønnere med innovative bøjler

Bøjler i det bæredygtige materiale liquid wood bruges nu, i Benettons forsøg på at blive en grønnere virksomhed.
Bøjler i det bæredygtige materiale liquid wood bruges nu, i Benettons forsøg på at blive en grønnere virksomhed.

 

Benetton har netop taget endnu et skridt mod at være et grønnere firma, med lanceringen af deres nye innovative letvægtsbøjle. Bøjlen vil gradvist blive indført i den italienske familievirksomheds verdensomspændende detailnetværk, og er et led i Benettons mål om at skåne miljøet for 600 ton plastik – i år alene. Den nye letvægtsbøjle er fremstillet i samarbejde med Fraunhofer-Institut für Technologie i Tyskland, og er lavet af materialet liquid wood, et materiale der er stærkt som plastik, men blandt andet er 100 pct. bionedbrydeligt, og dermed langt mere miljø-venligt. 

Benetton har en overordnet bæredygtig forretningsplan, og arbejder blandt andet med aet forøge anvendelsen af økologisk bomuld. Det farverige italienske brand bruger i dag GOTS-certificeret økologisk bomuld i 30 pct. af børnetøjskollektionerne (GOTS er et globalt kodeks der blandt andet sikrer GMO-fri materialer, red.) – og med sommer 2011-kollektionerne vil økologiske bomuldsstyles således tælle 13 millioner enheder fordelt over alle firmaets brands. 

Derudover har Benetton siden januar 2011 benyttet sig af øko-venlige papirsposer, printet med vandbaseret blæk og fremstillet af FSC-certificerede papirfabrikker, der giver en sikkerhed for, at træerne brugt i produktion stammer fra skove, der er kontrollerede og følger forskrifter for social og miljømæssig bæredygtighed.