Kopenhagen Fur solgte pels for 28.000 kr. i sekundet
Prisen på minkskind steg igen på den netop afholdte pelsauktion.De danske pelsdyravlere og Kopenhagen Fur har netop afsluttet endnu en pelsauktion. Verdensmarkedsprisen på minkskind steg igen, og samlet set steg skindene i gennemsnit med 12 procent sammenlignet med auktionen i december. Det skriver Landbrugsavisen.dk.
På fire dage blev der solgt 4,3 mio. minkskind for i alt 1,8 mia. kr. Det svarer til et salg på 28.000 kr. i sekundet. Auktionen blev domineret af kunder fra Kina, Rusland og Sydkorea. Det er alle højvækst-markeder, hvor økonomien er i orden, men der var også god efterspørgsel fra Nordamerika og Europa. Udviklingen afspejler, at pels er i mode som aldrig før.
"Konklusionen på modeugen i København var, at hvis man vil være trendy, så skal man klæde sig i brune kulører og pels. Netop i disse dage får vi de samme signaler fra modeugen i New York, så 10 års fremgang i det globale pelsforbrug må siges at være manifesteret. Pels går lige i hjertet på forbrugerne," siger Torben Nielsen, der er adm. direktør i Kopenhagen Fur.
Auktionens højeste priser blev opnået af de danske pelsdyravlere, som lå mellem 20 og 25 procent over deres europæiske kollegaer. Prisforskellen skyldes alene, at danske skind har en bedre kvalitet.
"Det er lykkedes os at skabe en unik dansk kvalitet, som vi samtidig har fået skabt præference for på det globale marked. Vores mål er, at Kopenhagen Fur og de danske pelsdyravlere skal sætte standarden i den internationale pelsbranche ud fra devisen, at man ikke kan overleve som erhverv i Danmark, hvis man producerer en metervare. Vi skal være verdens mest effektive samtidig med, at vi producerer de bedste kvaliteter. Det er målet. Det er det, vi arbejder efter," siger Torben Nielsen.
Han dog på, at den danske pelsbranche desværre ikke har mulighed for at udnytte de gunstige tider og den særlige danske ekspertise inden for minkavl.
"Det eneste problem, vi for alvor slås med i øjeblikket, er en total besynderlig miljølovgivning og et tungt offentligt bureaukrati, der betyder, at de danske pelsdyravleres succes desværre ikke bliver omsat til flere arbejdspladser og øget produktion her i landet," siger Torben Nielsen.