Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Butiksdød plager England

Konsekvenserne af den store britiske spareplan fra efteråret sidste år rammer nu for alvor de britiske butikker.
Konsekvenserne af den store britiske spareplan fra efteråret sidste år rammer nu for alvor de britiske butikker.

Konsekvenserne af den store britiske spareplan fra efteråret sidste år rammer nu for alvor de britiske butikker. Allerede nu er hver syvende butik lukket. Det skriver business.dk.

Kun fire måneder efter den britiske regering præsenterede sine omfattende spareplaner, der i alt skærer lidt over 730 milliarder kroner af de offentlige budgetter, lider de britiske butikker i stor stil.

Mere end én ud af syv butikker i Storbritannien står i dag tomme, og antallet af stigende, viser en ny opgørelse i følge avisen The Independent. Værst ser det ud i de mindre byer, hvor to ud af fem butikker nu er lukkede.

I alt har man undersøgt forholdene i 784 britiske byer, hvor der nu er mere end 26.000 tomme butikker. Forventningen er, at yderligere 10.000 butikker vil lukke i løbet af 2011 – enten fordi små erhvervsdrivende går konkurs eller fordi store kæder vælger at skære i antallet af butikker. Blandt andet har den verdenskendte musik-kæde HMV planer om at lukke 40 butikker i Storbritannien i 2011.

Kun London ser ud til at gå fri af butiksdøden, der især rammer det nordlige England hårdt.

Storbritannien er blandt Danmarks vigtigste eksportmarkeder, og især inden for fødevarer vejer det britiske marked tungt. Arla har tidligere sagt, at de forventer, at de britiske besparelser vil holde prisudviklingen nede i Storbritannien, om end mejeriselskabet ikke forventer mindsket salg.

Kilde: Business.dk