Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Hummel: Karmakonge på opkøbsjagt

Christian Stadil, ejer af danske Hummel, har blandt andet købt en italiensk robotfabrik.
Christian Stadil, ejer af danske Hummel, har blandt andet købt en italiensk robotfabrik.

Hummel-ejer Christian Stadil er klar til at købe stort op for at styrke familiens mange virksomheder. Første skridt er overtagelsen af italiensk robotfabrik. Det skriver Dagbladet Børsen.

I øjeblikket arbejder erhvervsmand og buddhist Christian Stadil på at knytte sine og faderen Thor Stadils mange selskaber tættere til hinanden.

Sidste år blev de adskilte ingrediensvirksomheder Lactosan og Sanovo Foods fusioneret til Lactosan-Sanovo Ingredients Group, og her oplever man lige nu stor vækst i Kina, hvor selskabet udnytter et stigende fokus på fødevaresikkerhed. Virksomheden har sin egen fabrik uden for Shanghai, der leverer flydende æg til fødevareindustrien.

Robotfabrik
Det er også på disse markeder, at det stenrige makkerpars nyindkøbte italienske robotfabrik, Italproject, får travlt, for efterspørgslen efter automation kommer ikke kun fra lande med højt lønniveau.

"Vi ville måske tro, at robotterne især var interessante i Europa på grund af de høje lønninger, men vi mærker også en stor interesse fra nye markeder som Brasilien og Fjernøsten. Det skyldes hensynet til fødevaresikkerhed, for robotter risikerer jo ikke at tabe hår ned i fødevarerne," siger Christian Stadil.

Åbnet pengetanken
Makkerparret, der især er kendt for ejerskabet af Hummel har åbnet pengetanken for at skabe ny vækst gennem opkøb. Senest er det sket med den overraskende investering i den italienske robotfabrik, der også sælger produkter helt uden for Stadil-familiens nuværende samling af virksomheder. Den omfatter ellers alt fra fødevareindustri og shipping til ejendomme samt sportstøjsvirksomheden Hummel.

Italproject kommer til at bidrage med en omsætning på knap 200 mio. kr. og følger andre opkøb inden for fødevareindustrien, som det har taget flere år at få integreret.

"Det er helt sikkert en god måde at skabe vækst i toplinjen på, hvor vi overtager en fuld produktportefølje og alle virksomhedens kunder," siger Christian Stadil, der ejer de mange selskaber gennem holdingselskabet Thornico.

Kilde: Borsen.dk, forkortet fra Dagbladet Børsen