Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Stor designkonkurrence stiller skarpt på intelligente tekstiler

En designkonkurrence for studerende med 50.000 kr. i førstepræmie skal sætte fokus på intelligente tekstiler.
En designkonkurrence for studerende med 50.000 kr. i førstepræmie skal sætte fokus på intelligente tekstiler.

Danmark skal sættes på verdenskortet, når det gælder intelligente tekstiler. Det skal blandt andet projektet Future Textiles hjælpe med til. Med projektet og i den forbindelse en stor international designkonkurrence for studerende, hvor prisen – foruden æren – er 50.000 kroner, stiller TEKO nemlig skarpt på intelligente tekstiler.

Området ’intelligente tekstiler’ er stadig et nichefelt, men TEKO spår, at begrebet vil være på alles læber i løbet af får år. Står det til skolen i Herning, skal Danmark nemlig gå allerforrest, når virksomheder begynder at investere i intelligente tekstiler. Det fortæller Hanne Troels Jensen, der er centerchef for Videnscenter for Intelligente Tekstiler ved TEKO.

”Vi iværksætter en international designkonkurrencen, fordi den kan være med til at sætte de studerendes ideer i cirkulation. Hvis Danmark skal gøre sig internationalt bemærket, så skal de studerende også være med som et af de første led i fødekæden,” forklarer hun.

Det mest ambitiøse projekt hidtil
Designkonkurrencen er et led i det – ifølge Future Textiles – mest ambitiøse projekt med intelligente tekstiler nogensinde, både her og i udlandet. Her er 35-40 af verdens førende eksperter inden for området inviteret til at udveksle ideer og viden inden for intelligente tekstiler.

Udstillingen Pretty Smart Textiles fra Holland sætter fokus på koblinger mellem mode, tekstiler og teknologi.  Workshops, seminarer og master class er målrettet virksomheder, studerende og undervisere fra både ind- og udland, og designkonkurrencen skal bringe det bedste bud inden for feltet.

Future Textiles har et budget på 3 mio. kr. og er støttet af Fonden til Markedsføring af Danmark, der er en del af regeringens ’Handlingsplan for offensive global markedsføring af Danmark’.

Giv dansk erhvervsliv et forspring
Formand for Fonden til Markedsføring af Danmark Jørgen Tandrup er stolt over at støtte projektet:

”Et arrangement af denne kaliber kan være med til at sætte Danmark på verdenskortet og give dansk erhvervsliv et forspring, når det gælder intelligente tekstiler. På lang sigt betyder det øget vækst og flere arbejdspladser,” fortæller han.

Selve designkonkurrencen Future Textiles blev udskrevet den 1. februar, og sidste frist for indlevering af forslag er den 4. april. Herefter udvælges fem finalister, og offentliggørelsen af vinderen finder sted den 12. maj på TEKO i Herning under et stort anlagt Expert Summit, hvor de fem finalister får lejlighed til at demonstrere deres produkter for virksomheder og eksperter fra ind- og udland. 

Pretty Smart Textiles
I ugerne op til, under og efter afsløringen af vinderen huser TEKO samtidig den hollandske udstilling Pretty Smart Textiles, som demonstrerer de mange muligheder, der opstår, når teknologi og tekstiler kobles sammen. 

Prisopgaven og udstillingen er ingredienser i det tre uger lange arrangement Future Textiles i maj måned i år, hvor Herning bliver centrum for den højeste videnskab inden for intelligente tekstiler. 

Læs mere om tilmelding og konkurrence på www.futuretextiles.dk.

Læs også: Intelligente tekstiler i fokus