Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Anmeldelse: Veronica B. Vallenes AW11

Veronica B. Vallenes viste sin AW11-kollektion som vinder af Max Factor New Talent prisen
Veronica B. Vallenes viste sin AW11-kollektion som vinder af Max Factor New Talent prisen

Et univers, der drager, og en evne til at omforme en tidsånd til tøj var en del af juryens begrundelse for, hvorfor Veronica B. Vallenes modtog Max Factor New Talent Award 2011-prisen over de øvrige nominerede, Vibe Johansson og Spon Diogo.

Med to Copenhagen Fashion Week-dage i bagagen fik Veronica B. Vallenes på modeugens tredje og sidste dag mulighed for at høste frugten af prisen og vise sin AW11-kollektion i Rådhushallen.

Til lyden af tribale trommer sendte hun modeller ned af runwayen i en kollektion, der lægger sig i fuldstændig forlængelse af SS11-kollektionen. Til AW11 havde hun fortsat jagten på den ”urbane nomade”, en stil, som er den norske designers trademark.

På en bund af sort og hvid indeholdt kollektionens farvespektrum også nuancer af camel, lys aubergine, bordeaux, nude og en klar og flot orange. Modellerne bevægede sig ned af catwalken i draperede kapper med fald bagtil, højtaljede bukser, delikate silkebluser med flagermusærmer, shorts med talje og vidde i benene, og gulvlange rober af den slags, som ikke kræver en speciel anledning. 

Veronica B. Vallenes havde arbejdet med forskellige typer af uld, silke, viskose, mohair og cashmere. 

”Jeg har ligesom modelleret materialerne,” fortalte hun efter showet, ”og jeg har været opmærksom på, hvilke egenskaber materialerne giver mig.”

Og det var tydeligt at se flere steder, særligt i et lækkert auberginefarvet uldsæt bestående af shorts og sweater og i flere af kapperne, der, modsat SS11-kollektionen, var frembragt med en vinterlig fylde og en tykkere struktur, som gjorde sig godt til den skulpturelle silhuet. I de mere kraftige materialer fungerede elementerne virkeligt godt og fremstod helstøbte. Men de delikate stoffer fik desværre visse steder stadig kamp til stregen af sømmene, som fik lidt for meget magt i visse styles.

Stylist Nanna Flachs havde forlænget Veronicas univers med en styling, der kommunikerede de enkelte styles godt; Modellerns orangerøde læber og opsatte hår var et flot supplement. Og selvom sidste sæsons valg af Monies smykker var et stylinggreb, der var lige i skabet, gjorde de specialdesignede smykker fra Bjørg Jewellery showet til en samlet oplevelse.

På Copenhagen Fashion Weeks tredje dag, var det et forfriskende pust at se en kollektion, hvor modtageren fremstår så lysende klart. Veronica B. Vallenes store force er stadig, at hun formår på et designmæssigt niveau at kommunikere med unge kvinder over hele landet, som kan spejle sig i og identificere sig med hendes feminine og personlige univers, som er let at indtage. 

[[addon]]