Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Anmeldelse: Henrik Vibskov AW11

Vibskov viste frem for et stemningsfuldt publikum og satte et flot punktum for modeugen.
Vibskov viste frem for et stemningsfuldt publikum og satte et flot punktum for modeugen.

 

Det var afslutningen på show-delen af modeugen fredag aften, og der var mange mennesker. Rigtig mange. Henrik Vibskovs shows er altid blandt de mest hypede, og når det, som denne gang, ligger som afslutning på flere dages løjer, kan det godt lokke folk til Islands Brygge. Med ”The Eat” var det en lidt mere afdæmpet Vibskov end normalt – og det fungerer virkelig godt. 

Der var langborde ned langs catwalken og store kokoner der blev fyldt op med luft – af dem trak to tjenere blandt andet potteplanter ud, mens de iført ens rød/hvide buksedragter dækkede op til taffel under showet. Vibskovs installationer er altid interessante at følge med i – denne gang var der så meget interaktion, at der næsten var fare for at man glemte at følge med i kollektionen. 

Der var væsentligt mindre gøgl over tøjet, end der tidligere har været hos den populære danske designer. Og det fungerede vældig godt. Afdæmpede jordfarver med sort, grå, blå og brunligt grønne blev flot kontrasteret af gul, kraftig orange og en flot rød. Strik var der også – med nye prints hvoraf et med mint, lilla og brune nuancer fungerede bedst. 

Der var lange oversize frakker, fine kapper og en flot, flot sort damejakke med bælte i taljen og knapper. I det hele taget har Vibskov godt styr på overtøjet til det kommende efterår – og det ser vellavet og tilpasset ud. En gråstribet frakke med sorte firkanter skal nok blive udsolgt, og samme stof var at finde på et par herrebukser; det er afdæmpet og lækkert, men stadig med nogle af de legende elementer, der ikke gør det alt for prætentiøst. 

En oversize kjole med snører i taljen og blokke af grå og gul var ligeledes et hit, ligesom herrernes termo-inspirerede overtøj var velfungerende. I det hele taget er kollektionen inspireret af det udendørs liv, hvad dertil hører af bjergbestigning, vandreture og primus. 

Skjortejakker til mænd og printede silkekjoler til piger er eminent udført, og vil gå lige i hjertekulen på Vibskovs publikum. Det er mere voksent, men stadig ikke for seriøst, og det klæder kollektion umådelig godt. Det legende kommer især i stylingen, hvor en blanding mellem leggings og strømpebukser til mænd måske ikke bliver den bedste sælger, men på den anden side er en god ide til en catwalk. Hattene er superfine, og især en mørk hat med kugle på toppen, kan blive en god konkurrent til Soullands supersælgende eksemplarer. 

Han formår at iscenesætte sig selv, ham Vibskov, og han gør det glimrende. Det giver god mening at runde af med sådan et show, der giver folk noget at tale om, når punktummet for endnu en modeuge er sat. 

[[addon]]