Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Anmeldelse: Designers' Nest AW11

Magnus Löppe fra DKDS løb med førstepladsen ved den årlige talentkonkurrence på CPH vision.
Magnus Löppe fra DKDS løb med førstepladsen ved den årlige talentkonkurrence på CPH vision.

Designers’ Nest belønnede denne gang tre danske designskoleelever ved talentkonkurrencen, der afholdes hvert år i regi af CPH Vision-messen. Skønt der var skarp konkurrence fra elever ved både to svenske, en finsk og en islandsk designskole, løb Magnus Löppe fra TEKO ikke desto mindre med førstepræmien på 50.000 kr. og et årsabonnement på Collezioni.

På en delt andenplads landede Stefan Autzen fra Danmarks Designskole og Stephanie Kaldhussæter Sikkes fra TEKO. De vandt ligeledes årsabonnementer på den store italienske trendjournal.

Både Stephanie Sikkes og Magnus Löppe så vi allerede tidligere på ugen ved TEKOs afgangsshow – og deres placeringer ved Designers’ Nest-showet var fuldstændig velfortjent. Med  forarbejdet, forretningsklart henholdsvis herre- og dametøj blæste de fødderne væk under publikum allerede torsdag – og naturligvis igen ved Designers’ Nest-showet.

Magnus Löppe, der vandt førstepræmien, have komponeret tre helt perfekte sæt herretøj, der på en gang var elegant, klassisk og helt nyt. Juryen begrundede da også valget med, at minikollektionen var både simpel og kompliceret, veludført med fantastiske detaljer. Helt, helt fortjent.

Stefan Autzen havde kreeret tre sæt dametøj, der primært skilte sig ud ved en række pudsige hvide hovedbeklædninger. Der var skarp kontrast mellem hårdt sort og blødt hvidt – tre små sorte, der hver især var brugbare og alligevel særlige på deres måde. Stephanie Sikkes, der delte denne andenplads med Stefan Autzen, har vi allerede nævnt her på FashionForum.dk, så lad os derimod hoppe direkte til resten af feltet:

Designers’ Nest er altid en ligelig blanding af overdrevet skørhedstøj, der læner sig tættere op af kunst end af beklædning, og så virkelig vellavet og gennemarbejdet tøj, der er så godt som klart til salg. Og så er der alle dem lige midt imellem. [[addon]]Til sidstnævnte kategori hørte blandt andre Sidse Ansbjerg Bordal fra Designskolen Kolding. Med tre gråtonede kreationer, der foldede sig næsten origamisk om modellerne viste hun et sindrigt konstruktionsarbejde, der mundede ud i nogle virkelig smukke og eventyrlige kreationer, hvor de store, puffede ærmer, vi snart har set i mange sæsoner, var udført som var de sammensat af små æsker, der foldede sig ud.

De fleste havde taget begrebet enkelthed til et helt nyt niveau, men der var også nogle, der bevægede sig væk fra denne vej, om end med blandet held. Blandt andre havde vores egen Skolebænks-blogger Nina Kristine Charles Jensen med kollegaen Nanna K. Jensen (begge fra Danmarks Designskole) møjsommeligt udført tre noget nær geniale outfits, der trak på referencer fra peruviansk mønstertradition og indianerkultur med perler og kvaster.

Det kunne let være kammet over og blevet akkurat ligeså fjollet som kollektionen fra Maria Hedmark fra Tekstilhögskolan i Borås (Sverige). Hun præsenterede tre dragter, der mest af alt ledte tankerne i retning af De Vise Mænd – for ikke at sige fastelavn. Men netop i udførelsen vandt Nanna K. Jensen og Nina K. Jensen(!). Det hele var velovervejet, og eksempelvis sad bukser, som de skulle, trods utaknemmelige materialer.

Sejren var velfortjent – og her på redaktionen er vi pavestolte af, at netop de TEKO-elever, vi fandt mest interessante ved skolens eget show, også var dem, der var sluppet gennem nåleøjet til Designers’ Nest.