Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Anmeldelse: Karen by Simonsen AW11

Mødet mellem det højteknologiske samfund og "det oprindelige" var inspiration for Karen by Simonsens AW11 kollektion.
Mødet mellem det højteknologiske samfund og "det oprindelige" var inspiration for Karen by Simonsens AW11 kollektion.

Da lyset gik lidt inde i Karen by Simonsens AW11 show, var det næppe en understregning af den overordnede tematik: Forholdet imellem vores højteknologiske samfund på den ene side og en tilbagevenden til ”det oprindelige” på den anden. Et efterhånden slidt, tematisk modsætningsforhold, som bestandigt behandles i rig grad i kultursfæren. Således også i Karen by Simonsens AW11 kollektion, der blev fremvist på Galleryscenen i Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Her skabte et massivt fremmøde, vanen tro, et slags trafikalt knudepunkt inde midt i bygningen, hvor runwayen spredte sig over både koncertsal og foyer. Det skal nævnes, at lyset naturligvis vendte tilbage – og det høstede en applaus.

AW11 kollektionen bevægede sig på modellernes kroppe op og ned og rundt i Musikkonservatoriets lokaler i en mere mørk og rocket retning end designerens SS11 kollektion. Sidste sæson viste Karen by Simonsen et fittet og moderne look med bl.a. flotte blazere og en mere forfriskende materialeanvendelse. Denne sæson var blazerne knapt så godt skåret, og der var vel rigeligt af tung strik med glitter- eller kæde effekt.

Men Karen by Simonsen er en designer med øje for detaljen, og dem var der virkeligt mange af i kollektionen, der tog udgangspunkt i materialer som silke, bomuld, viskose og læder. Sidstnævnte var et gennemgående element i sort og koksgrå og snoede sig i et eksempel på Alaïask vis flot om modellens talje, mens det også viste sig som miniskirts, skjorter og veste. Derudover var der pelsdetaljer med volumen og diskrete blonder hist og her. Der var prints og materialer, der havde fået en flot overfladebehandling, og skæve detaljer, f.eks. lommer hele vejen rundt på en skulpturel kjole, som nok skal finde den rette vej til Karen by Simonsens segmentet.

Formentligt er det segment heldigvis så bredt, at det sagtens kan overskue en kollektion, der vil rigtigt mange ting på én gang.

[[addon]]