Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Anmeldelse: Anne Vest/Stasia

Anne Vest og Stasia viste deres kollektion frem i fællesskab på Nimb uden de helt store fornyelser.
Anne Vest og Stasia viste deres kollektion frem i fællesskab på Nimb uden de helt store fornyelser.

Fashion Exclusive inviterede endnu en gang inden for til show på Nimb Hotel i Tivoli. Denne gang var det Anne Vest og Stasia, der fremviste kollektioner i et back-to-back show i Nimbs stemningsfulde pejsestue.

Anne Vest lagde ud med en kollektion, der holdt sig til et enkelt udtryk i både farver og snit. Sort og grå var de dominerende farver i en variation over skind, læder og pels. Det var en rå kollektion med en smal silhouet, hvor tætsiddende sorte læderleggings, løse tanktoppe og korte som halvlange jakker i rulamskind og pels med store, skævt udskårne reverser a la Rick Owens var et gennemgående look. Skindveste foret med pels understregede det rock-inspirerede look, og Nimbs elegante rammer stod i klar kontrast til det dystre og rå tema.
På trods af at Anne Vest i 2007 relancerede sit brand under navnet Anne Vest Furhouse, formåede at hun at levere en kollektion, der brugte pels på en underspillet og enkel måde omend med en lidt kedelig og uinspirerende kollektion til følge.

Efter Anne Vest var det Stasias tur til at betage det veloplagte, fremmødte publikum. Stasia havde valgt at åbne showet med en hellang sort blondekjole, der med en dyb udskæring i ryggen afslørede modellens tatoverede ryg. Dette var en åbenlys reference til kropsudsmykning og tatovering, der har været inspirationskilde til kollektionen for den garvede kjoledesigner. Herefter blev et bredt sortiment af alskens aftenkjoler fremvist med alt fra ”Den lille sorte” cocktailkjole til hellange aftenrober.

Farveskalaen bevægede sig fra sort, til nude over i en sart grå/lys lilla til rød, hvor der blev vist blonder i alle afskygninger. Desværre var enkelte af kjolerne dårligt tilpasset modellerne. Især en nudefarvet hellang kjole med empiresnit hang underligt på modellen, og gjorde ikke noget flatterende for kroppen. Modsat var den hellange åbningskjole som malet på modellen, og de sorte blonder med glitrende udsmykning passede udemærket til stemningen.
Det var svært at fange en rød tråd i kollektionen, bortset fra modellen med den tatoverede ryg, der åbnede og sluttede showet. Rammerne omkring showet var dog de helt rigtige. Den intime stemning i Nimbs pejsestue gjorde showet seværdigt, og gav et strejf af eksklusivitet, som man gerne vil forbinde med Stasia. Måske et brand, der ikke fornyer sig gevaldigt, men som netop derfor har formået over en lang årrække at opretholde en fast fanskare i især det danske kendissegment – som talrigt mødt op også var dem, der så mest begejstret ud.
[[addon]]