Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Anmeldelse: CIFF Trendshow AW11

Som altid åbnede CIFF modeugen med deres gigantisk-lange trendshow i Bella Center.
Som altid åbnede CIFF modeugen med deres gigantisk-lange trendshow i Bella Center.

CIFF havde rystet posen og indledte i stedet for som sædvanlig med trendshowet denne gang med at vise, hvad CIFF KIDS-messen har at byde på. Trods en dyster intro til tonerne af Carmina Burana (som muligvis har givet nogle af de 4-14-årige modeller mareridt?) var det befriende at se børnene tumle på scenen. Der blev danset, løbet og fjollet – hvilket på fin facon beviste børnetøjets nok vigtigste funktion – nemlig at der kan leges i det.

Tøj, man lege i
Tøjet var delt ind i fire trends – de samme fire trends, skulle det siden vise sig, som voksentøjet. Ved første trend, Gold Medallist, blev klassisk, elegant børnetøj flankeret af plexiglas-kæpheste, sadler, piske, ridehjelme og -støvler. Siden fulgte trends under temaerne World Remix, Far-off Lands og Eco Optimist. Tøjet er der ikke meget at sige om – det var børnetøj. Fra dynejakker til strikkede cardigans med et par pelsede knap så praktiske afstikkere. Men som en medtilskuer indrømmede: ”Måske bliver det det skæggeste show, vi ser under modeugen.”

Trendshowet
Siden strømmede fashionistaer i flok tværs gennem Bella Center for at overvære det traditionelle trendshow. Samme temaer, men en noget anden garderobe.

Gold Medallist. Her var masser af klassiske enkle og uldne frakker med tynde læderbælter i taljen, inspirationen var hentet i de tidlige 1950’ere med trekvartlange A-formede nederdele, pencilskørter og nogle virkelig lækre støvletter med kraftig læderhæl fra Billi Bi. Farvener var holdt neutrale og for størstedelen mørke. Dog med enkelte beige afstikkere. Herretøjet var klassisk britisk: tweed, tern, veste og læderlapper på blazerærmerne.

World Remix. Her var stilen etno-boheme med masser af mønstre, haremsbukser og ponchoer. Stadig holdt med fokus på talje. Modellernes skarpskårne pandehår, blå øjenskygge og ferskenfarvede læber stak lidt af, og det samme gjorde i øvrigt trendskabelonen – jo længere vi bevægede os gennem trenden, desto mindre World Remix var der at spore.

Far-off Land. Hvor inspirationen i børnenes livtag med dette fjerne land var hentet i naturen med hjortehuer og skovfarver, stod den for de voksnes vedkommende på Winter Wonderland. En vanvittigt smuk pelskjole fra Kopenhagen Fur løb med opmærksomheden, der siden måtte deles med endnu et mesterværk fra pelshuset: en frakke bygget op af pelsbidder, som efterlod et samlet udtryk, der nemmest kan beskrives som en murstensmur. Snittene var casual, og pelsen fremtrædende.

Eco Optimist. Jeres udsendte medarbejder har en svaghed for farven rød. Derfor kan følgende tænkes at være en smule, i mangel af et bedre begreb, farvet. For temaet var netop rød. Postkasserøde strømpebukser, tilsat sorte og røde detaljer. Mit hjerte tilhører nu en formidabel rundskåret nederdel – rød på vrangen og sort på retsiden. Og ser vi bort fra en enkelt noget uheldig bordeaux læder bikerjakke (hvis du ser din mor for dit indre blik lige nu, er du ikke på vildspor), var dette tema gennemført på den måde, kun Femmes Regionales, trendbureauet bag showet, kan klare. 

Mie Albæk Nielsen, den ene af stifterne bag Femmes Regionales, forklarer, at stylingen tager udgangspunkt i den vanvittigt populære tv-serie, Mad Men.

”Vi har undersøgt en masse om arkitektoniske klassikere, undersøgt blandt andet Bauhaus-scenografi, men grundlæggende har det handlet om Mad Men og om at skabe noget chikt og klassisk med masser af detajler,” siger Mie Albæk Nielsen.

Som altid har de to damer bag Femmes Regionales formået at se potentialet i det eller temmelig konventionelle stangtøj – endda i en grad, der får tilskuerne til at gøre det samme. 

[[addon]]Der er desværre ingen fotos fra CIFF-trendshowet tilgængelige.