Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Voldsom stigning i værdien af kopivarer

Værdien af kopivarer er mere end fordoblet sammenlignet med sidste år
Værdien af kopivarer er mere end fordoblet sammenlignet med sidste år

 

Skat sporer en kraftig vækst i værdien af kopier af tasker og andre mærkevarer, der krydser den danske grænse. Det skriver dagbladet Børsen. 

I 2010 tilbageholdt Skat varer til en værdi af 91 millioner kroner, et beløb der er dobbelt så stort som året før. I 2009 blev der beslaglagt varer til en værdi af 45 millioner kroner. 
OECD vurderer, at handelen med kopivarer udgør cirka to pct. af den samlede verdenshandel. 

”Det er et problem, der er voksende inden for mange forskellige områder. Det er ikke længere kun inden for mode og beklædning, men begynder at sprede sig til flere produktområder,” siger Henrik Jespersen, partner i Chas. Hude, som rådgiver virksomheder i beskyttelse af patenter og varemærker, til Børsen. 

Og Jeppe Brogaard Clausen, partner i advokatfirmaet MAQS Law Firm, der repræsenterer kendte luksusvaremærker som Gucci, Hermés, Prada og Louis Vuitton, er overskudsgraden på kokain og et kopiur meget lig hinanden. 

”For nogle af disse varer er vi helt oppe i narkolignende fortjenester,” siger han til Børsen. 

Eksperter vurderer, at Skat kun fanger cirka to pct. af den samlede ulovlige import af kopivarer. Dermed ender den samlede værdi med at stå i omkring 4,5 milliarder kroner i 2010. 

Kilde: Børsen.