Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Underskud i halvdelen af danske tøjbutikker

Ny rapport fra Deloitte viser, at 47 pct. af de danske modedetailbutikker havde underskud sidste år.
Ny rapport fra Deloitte viser, at 47 pct. af de danske modedetailbutikker havde underskud sidste år.

De hænger i det yderste af neglene rundt omkring i de danske tøjbutikker. Knap halvdelen af modeforretningerne herhjemme kørte med underskud i 2009/2010. Det viser ny rapport fra Deloitte.

”Det er to år nu med højt underskud, og det vil påvirke detailhandlens likviditet og dermed gøre dem mindre modstandsdygtige,” siger Peter Kvistgaard Toft, statsautoriseret revisor hos Deloitte, til FashionForum.dk. ifølge rapporten fra Deloitte kørte 47 pct. af detailbutikkerne med underskud medio 2009 til medio 2010.

Alene i juni 2010 måtte 60 tøjbutikker give fortabt, og selvom Peter Kvistgaard Toft ikke tør spå om, hvor mange konkurser den nærmeste fremtid vil bringe, lover det ikke godt:

”Selvom vi er begyndt at bruge penge igen, privatforbruget er stigende, så presses detailhandlen fortsat af bomuldspriserne. Der er ingen tvivl om, at vi stadig fremadrettet vil se flere konkurser, særligt i detailhandlen,” siger revisoren.

Han forklarer, at en række butikker sender alle mand til pumperne for at holde åbent i hvert fald til og med december, for at få del i julehandlen. Dette kan desværre give en konkurspukkel i det nye år – og det er de små butikker, der bukker under.

”Det betyder, at de gode kvadratmeter går til de store kæder, som har været gode til at styre igennem krisen,” siger han og tilføjer, at også forbrugerne er blevet gladere for konceptbutikkerne.

”Vi kan godt lide at kunne genkende butikskonceptet, og at der fx er byttegaranti,” forklarer han, inden han slutter med en lille opmuntring til de blandt læserne, der foretrækker de mindre butikker:

”Selvom det vil præge bybilledet, at forbrugerne hælder mere til konceptbutikker, vil der altid komme nye til. Der vil stadig være nogle, der starter butikker op.”