Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danskerne køber mest på nettet

Danskerne lægger sig klart i spidsen, når det kommer til at svinge dankortet på nettet.
Danskerne lægger sig klart i spidsen, når det kommer til at svinge dankortet på nettet.

En ny undersøgelse fra handelsplatformen Kelkoo viser, at danskerne er det folkefærd i Europa, der bruger flest penge på internethandel. Det skriver Business.dk. 

Helt præcist brugte de danske kunder i e-handelsbutikkerne i gennemsnit 12.310 kr. i 2010, hvilket gør dem til de flittigste kunder blandt de europæiske lande. Andenpladsen tager forbrugerne i Storbritannien, der dog ligger næsten 1000 kr. under de danske kunders forbrug. Og danskerne tegner sig da også for et væsentligt højere gennemsnitsbeløb, end resten af Europæerne – i gennemsnit brugte europæiske forbrugere nemlig omkring 8000 kr. på e-handel i 2010. 

Og der er ikke nogen grund til at tro, at udviklingen er ved at stagnere. Prognoserne for 2011 peger på, at danskerne endnu engang vil være de bedste til at svinge dankortet på nettet. 

”I 2011 vil vi se e-handlen overtage en betydelig markedsandel i Danmark”, siger Bo Jensen, country manager hos Kelkoo. 

Det er hans forventning at e-handlen vil tage otte pct. af markedet for detailhandel i 2011, en stigning på en pct. fra året før. Bo Jensen venter ikke, at lysten til at shoppe online vil forsvinde med det samme. 

Det danske e-handelsmarked omsætter i dag for 33,5 milliarder kr.. Storbritannien, der tegner sig for det største marked, omsætter til sammenligning for 388 milliarder kr.. 

Kilde: Business.dk