Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nyt dansk skomærke lanceres i Paris

Nyt dansk skomærke lanceres på messe i Paris. FashionForum.dk har talt med designeren bag.
Nyt dansk skomærke lanceres på messe i Paris. FashionForum.dk har talt med designeren bag.

 

Et nyt skomærke ser dagens lys ved Prêt à Porter messen i Paris. Danske Pernille Askman står bag mærket Epoke, og med en kollektion af 15 styks eksklusive damesko og støvler, er designeren og grundlæggeren bag, sikker på Paris er det rigtige sted.

”Vi starter i Paris, fordi jeg gerne vil have mit mærke ud internationalt. Jeg vil selvfølgelig også gerne Danmark, men jeg ønsker at skabe et nicheprodukt. Også prismæssigt, hvor vi ligger i den dyrere ende, tror jeg det er vigtigt at komme lidt bredere ud end til Danmark. Med et nystartet mærke traf jeg et økonomisk valg om at være på messe i Paris og ikke i Danmark, og interessen har allerede været der – blandt andet fra Finland, England og så Frankrig. Og jeg håber selvfølgelig også, at de danske indkøbere vil tage godt imod mig. For det kræver lidt mere som ny at få sit mærke afsat, fordi indkøberne skal være komfortable med en som leverandør,” fortæller Pernille Askman over telefon fra Paris til FashionForum.dk.

Og den nystartede designer er ikke i tvivl om, hvad hendes bedste kort er.

”Jeg producerer i en eksklusiv italiensk kvalitet og har fokus på den gode pasform, og det er et rigtig godt kort at have. Jeg har et tæt samarbejde med fabrikken i Italien. Mine designs er klassiske med enkelte twists og er rettet mod karrierepigen, der måske skal være på farten hele dagen. Men jeg forventer naturligvis at jeg skal ud og arbejde for det,” fortsætter Pernille Askman, der er ud af en skofamilie.

"Jeg har været i gang i et års tid med udviklingen af kollektionen. Jeg forventede at jeg kunne have været i gang en sæson før, men der skulle altså mere tid til før, det hele var på plads.

Kollektionen forhandles fra marts i Boutique 2 i Charlottenlund. Pernille Askman er designuddannet i USA.