Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Få eksporthjælp under Copenhagen Fashion Week

Eksportrådet henter rådgivere hjem fra hele verden og giver hjælp til virksomheder med ekspansionsplaner.
Eksportrådet henter rådgivere hjem fra hele verden og giver hjælp til virksomheder med ekspansionsplaner.

Går du med tanker om ekspansion eller eksport? Under Copenhagen Fashion Week den 2.-6. februar har du mulighed for at indhente lidt gratis råd og vejledning, når Eksportrådet hiver deres modeeksperter hjem fra hele verden og tilbyder danske tøjvirksomheder gratis gennemgang.

”Copenhagen Fashion Week er alle tiders platform for vores rådgivere, der bor og arbejder rundt om i verden, for at møde en masse virksomheder face-to-face og  diskutere de danske virksomheders aktuelle udfordringer og fremtidige strategi,” siger teamleder for mode i Eksportrådet Martine Gram Barbry og tilføjer, at modeugen selvfølgelig også er et udmærket sted for eksportrådgiverne at tage pulsen på den danske modebranche – og ikke mindst lære nye brands at kende.

Martine Gram Barbry mener bestemt, at Eksportrådet kan være til hjælp for dansk mode:

”Vi kan tilbyde modevirksomheder et hurtigt markedsoverblik, og svare på mange af de spørgsmål de går rundt og har; ’hvad sker der lige nu på relevante markeder?’, ’hvilke muligheder er der for mig netop nu?’ og ’hvilken approach bør jeg tage i de forskellige lande?’,” forklarer hun.

Når eksportrådgiverne efterfølgende rejser tilbage  til deres respektive markeder, kan de tage fat i relevante lokale journalister, indkøbere og agenter og således bidrage til eksportplanerne.

”Det er en god måde at udbrede kendskabet til og promovere dansk mode i højere grad og på den måde styrke dansk eksport,” slutter teamlederen.

Under Copenhagen Fashion Week kan du aftale et møde med en eksportrådgiver fra netop det marked, du er interesseret i, ved at tilmelde dig på Udenrigsministeriets hjemmeside.
 
Martine Gram Barbry understreger, at Eksportrådet kan hjælpe både virksomheder, der er gamle i gårde, og virksomheder der har lidt eller ingen erfaring med eksport. Rådet kan nemlig bidrage med både hjælp til at finde agenter, leverandører og organisere lokale events og showrooms.