Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nye polyesterfibre er nu også astma- og allergivenlige

Et nyt polyesterfiber der både er astma- og allergivenligt har netop set dagens lys
Et nyt polyesterfiber der både er astma- og allergivenligt har netop set dagens lys

 

Wellmann International, en af Europas førende virksomheder indenfor polyesterfiber-teknik, har netop taget endnu et skridt mod at give forbrugerne sikkerhed om deres produkter. Det skriver Ecotextile.com.

Således har deres nye sensifil brand af genbrugte polyesterfibre netop modtaget godkendelse som værende astma- og allergivenligt fra det uafhængige, internationale certificeringsprogram Allergy Standards. 

Det er ifølge Wellman International første gang nogensinde at polyesterfibre har modtaget en sådan godkendelse. Tidligere har det nemlig kun være muligt at teste og certificere slutprodukterne, men med behovet for at producere skræddersyede komponenter til specialiserede slutprodukter, er der et behov for at alle led i processen testes. Dette understøttes af forbrugernes og retailernes voksende krav om sikkerhed og gennemsigtighed, når det kommer til produkter der slår sig op på at være ”sikre” rent sundhedsmæssigt. 

“Vi er glade for at have fået vores sensifil-serie af polyesterfibre testet og godkendt som astma og allergivenlige af Airmid Health Laboratories, og anerkendt af det internationale certificeringsprogram Allergy Standards,” siger Celene Rafferty, produktmanager hos Wellman International. 

“Vi forstår vigtigheden af at sikre vores sundhedspåstande gennem en uafhængig tredjepart, og er engagerede i at give vores kunder produkter der er understøttet af videnskaben.” 

Sensifil-produkterne blev lanceret på Heimtextil2011 messen. Wellman International er baseret i Irland, og genbruger drikkeflasker som kilde til råmateriale. De bearbejder mere end 1,6 milliarder flasker om året, og har eget genbrug af flasker på fabrikker i Holland og Frankrig.