Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Museum sætter fokus på Vivienne Westwood

Den anerkendte modehistoriker Valerie Steele kuraterer ny udstilling helliget Vivienne Westwood
Den anerkendte modehistoriker Valerie Steele kuraterer ny udstilling helliget Vivienne Westwood

Det navnkundige Museum at the Fashion Institute of Technology (FIT) i New York sætter i marts og april fokus på Vivienne Westwoods designs fra perioden 1980-89. Det skriver Fibre2Fashion.com. I en udstilling kurateret af den anerkendte modehistoriker Valerie Steele, fokuseres der på Westwoods banebrydende designs, og designerens udvikling fra provocateur til anerkendt trendsætter. 

Udstillingen inkluderer mere end 40 objekter der alle er med til at illustrere designerens transformation og ”Vivienne Westwood, 1980-89” indeholder således både tøj, fotografier, magaziner og video der udforsker designeres æstetik, pressedækning og klientel. 

Tidslinjen danner et billede af en designer der fra sin provokerende punk-start i midten af 70’erne gennemgik en udvikling mod det mere feminine og trendsættende, og har højdepunkter fra flere af Westwoods ikoniske kollektioner som en satin bh fra den navnkundige Buffalo collection fra 82-83, over Pirat-kollektionen fra 81 til de vigtige corsetter i The Time Machine-kollektionen fra 88, som Valerie Steele har benævnt som “måske den vigtigste af Westwoods opfindelser”. 

Vivienne Westwood blev i 1990 udnævnt til årets designer i Storbritannien. Udstillingen starter d. 8. marts og løber til 2. april 2011.