Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Økonomi- og Erhvervsministeriet styrker adgangen til risikovillig kapital

I håbet om at styrke små og mellemstore virksomheder stiller ministerierne kapital til rådighed.
I håbet om at styrke små og mellemstore virksomheder stiller ministerierne kapital til rådighed.

Der er indgået aftale mellem Økonomi- og Erhvervsministeriet, F&P, ATP og LD om at stille risikovillig kapital til rådighed for iværksættere og små og mellemstore virksomheder med vækstpotentiale. Parterne er i alt enedes om at stille yderligere fem milliarder kroner til rådighed. Sådan skriver ministeriet i en pressemeddelelser, hvori der videre udtales:

”Der er i dag opnået enighed om en markant styrkelse af mulighederne for iværksættere og små og mellemstore virksomheder til at få adgang til risikovillig kapital,” siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der kalder aftalen helt central for at få skabt vækst og nye arbejspladser.

Sammen med pensionsinstitutterne etablerer vi et nyt investeringssamarbejde, der skal sikre et væsentligt løft i den risikovillige kapital i Danmark.

I Finanslovsaftalen 2011 blev det vedtaget at etablere tre nye låne- og kautionsordninger til iværksættere og små og mellemstore virksomheder. De tre nye ordninger er en vigtig del af den samlede model, der kan øge udbuddet af risikovillig kapital med op til 10 mia. kr.