Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Årets sidste kvartal redder skohandelen

En fremgang på 46 pct. i november måned redder skohandelens omsætning for hele 2010.
En fremgang på 46 pct. i november måned redder skohandelens omsætning for hele 2010.

Efter et par år med nedgang i skohandelen er der nu igen fremgang at spore. November og december har nemlig sikret en overordnet fremgang, og der er både glæde og optimisme at spore hos Jens Birkeholm, direktør hos Dansk Detail. 

”Helt konkret kom man ud af november måned med en fremgang på 46 pct. i forhold til samme måned sidste år. Den vækst fortsatte frem i december, hvor flere butikker kom ud i vækstordenen 35-36 pct.. Det er jo især vejret der er på spil her – mange steder kom man ud i situationer hvor de populæreste sko var totalt udsolgt, og ikke kunne genbestilles. Skobranchen har fået lige præcis den vinter, man havde brug for, og timingmæssigt har det været spot on. Man har haft varerne på hylderne og vejret har artet sig efter det. Mange vinterting ryger tit på udsalg, fordi de ikke bliver solgt på grund af vejret, men det modsatte er altså sket i år” fortæller han til FashionForum.dk. 

Hos Dansk Detail har man netop lavet en fuldstændig sammenligning og en generel stigning i salget af sko er igen en realitet. 

”Sammenholder vi 2010 med 2009, er vi gået en 6-7 pct. frem på hele året. Det er meget tilfredsstillende. De første tre kvartaler var meget svingende fra måned til måned, men årets sidste kvartal gav mere stabilitet. Til sammenligning faldt man 4,3 pct. i omsætning i 2009 sammenlignet med 2008, så det er faktisk en rigtig god og positiv udvikling, at der igen er fremgang.”

Ser man fremad, har Dansk Detail netop lavet en lille forundersøgelse blandt 160 butikker. Adspurgt om deres bud på omsætningen i 2011, er langt de fleste positive og optimistiske. 

”Ca. 24 pct. tror på en vækst på 0-2 pct., mens henholdsvis ca. 19 pct. og 15 pct. tror på en stigning på enten 2-4 pct. eller 4-6 pct. 10 pct. mener deres omsætning vil stige med 6 pct. eller derover – det er rigtig flotte tal. Også omkring 24 pct. mener deres omsætning ikke vil ændre sig, mens den sidste rest regner med et lille fald. Skal jeg komme med et bud for hele 2011, tror vi på en vækst i omegnen af 3-4 pct. i forhold til 2010,” fortæller Jens Birkeholm og uddyber at flere butikker forventer overskud i 2011 – en situation der absolut ikke var tilfældet i fx 2009.